Baloži liek pārtraukt Kings Of Leon koncertu

Amerikāņu rokgrupa Kings Of Leon bijusi spiesta pārtraukt koncertu Sentluisā, jo viņu uzstāšanās laikā virs skatuves nepārtraukti riņķojuši baloži, kas ķēzījušies mūziķiem uz galvām. Nākamajā dienā, uzstājoties Čikāgā, grupas solists Keilebs Folovils ar atvieglojumu sacījis, ka šajā pilsētā baložu problēmas neesot.

Grupas koncerts noticis Sentluisas brīvdabas arēnā Verizon Wireless Amphitheater, kura jumta spārēs mitekļus iekārtojuši simtiem baložu. Par viņu galveno upuri kļuvis grupas basģitārists Džeireds Folovils. "Jau pirmo divu dziesmu laikā Džeiredam vairākas reizes trāpīja baložu mēsli. Trešās dziesmas laikā, kad mēslu pikucis uzkrita viņam uz vaiga un mazliet pat trāpīja mutē, mēs sapratām, ka tā tas vairs nevar turpināties," Reuters citē grupas menedžeres Enijas Mendelsonas izplatīto paziņojumu. "Tas jau nav tikai pretīgi. Runa ir par īstu toksisko uzbrukumu," viņa ar humoru piebildusi. Grupas bundzinieks Nātans Folovils savā mikroblogu vietnē Twiitter atvainojies visiem Sentluisas faniem, kuriem liegta iespēja noklausīties Kings Of Leon koncertu, taču uzsvēris, ka šādos antisanitāros apstākļos tā turpināšana vienkārši neesot bijusi iespējama. Vietējie mediji vēsta, ka arēnas saimniekiem ir pāris dienu laika, lai iznīdētu baložus, pretējā gadījumā apdraudēti ir arī citi šovasar ieplānotie koncerti.

Grupa Kings Of Leon pašlaik atrodas turnejā pa ASV, kuras laikā tiek reklamēts vienības aktuālākais albums Only By The Night. Viņi ieplānojuši sniegt arī vairākus koncertus Kanādā un Lielbritānijā.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais