Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

NOKLAUSIES: Mūziķis Andris Ērglis prezentē jaunāko muzikālo veikumu

© Jānis Vecbrālis/ F64 Photo Agency

Lai gan krietnu laiku pirms, Latvijā par populārāko dziesmu kļuva “Ripoja akmens”, komponists Jānis Strazds un Andris Ērglis jau pierādīja, ka ir izcilas sinerģijas tandēms. Nupat viņi to ir gatavi apstiprināt vēlreiz.

Klajā tiek laists jaunākais Jāņa radošo lidojumu putns, dziesma “Laime manās rokās”. Tiesa gan bez komandas, kuru sapulcinājuši abi mākslinieki, šāds rezultāts nebūtu sasniedzams.

Teksta autors ir Ivars Kurpnieks, aranžējumu veidoja, programmēja un studijas darbu producēja Normunds Rutulis, ģitāru spēlēja Jānis Kalniņš, bet basu Roberts Rasa.

“Laime manās rokās” kļūst par vienu no Andra topošā solo albuma singliem un tuvojoties vasarai, skaidri iezīmē virzienu, kurā būtu jāpavada siltākais gadalaiks mūsu platuma grādos.

Tātad - mīlestība, dzīvesprieks, enerģija un visam pāri vasaras siltie saules stari.

Andris Ērglis: “Ar Jāni man sadarbība jau ilgst teju 20 gadus!!! Un lai arī esmu sadarbojies ar daudziem komponistiem, lielākās radošās veiksmes ir bijušas tieši ar Jāni.

Normunds, manuprāt, ir viens no LV remix meistariem, tāpēc gribējās, lai viņš noproducē šo dziesmu. Cerams šis kopdarbs patiks klausītājiem, un, ceru, nebūs pēdējais!”

Jānis Strazds: “Ar Andri kopā strādājam jau gadus 17, esam spēlējuši gan uz mazām, gan lielām skatuvēm.

Šī ir vēl viena dziesma, kas rakstīta Andrim, šoreiz sadarbojoties ar dzejnieku Ivaru Kurpnieku, ar kuru līdz šim kopīgi esam radījuši arī vairākas dziesmas Normundam Rutulim.

Man prieks, ka šīs dziesmas muzikālais producents ir tieši Normunds, ar viņu vienmēr ir patīkami sadarboties.”

Normunds Rutulis: “ Ar Jāni un Andri esam uz “vienas nots” un tas sajusts jau vairākos iepriekšējos projektos.

Gan remiksējot “Ripoja akmens”, gan vēlāk ieskaņojot vairākas Jāņa dziesmas, īpaši “Tikai balts”, kuru Jānis man uzdāvināja Ziemassvētkos.

Tā, manuprāt, ir skaistākā latviešu Ziemassvētku dziesma. Bet šī gada sākumā džeki mani uzrunāja atkal un nevis izveidot remiksu, bet oriģinālu. Wow! Tas mani ieintriģēja.

Rezultātā esmu ļoti priecīgs par paveikto un ceru, ka arī klausītājus šī dziesma ielīksmos.”