Apostate "At The Tomb Of Sanity"

© Publicitātes foto

Mūsējie ir visur – gan ģeogrāfiski, gan dažādu pārstāvēto nozaru ziņā. Lūk, britu smagmetāla grupa "Apostate", pie kuras mikrofona ir latvju vīrs Uldis Puteklis – viņš savulaik atzīmējās Liepājas grupā "Insane", bet šobrīd mitinās Apvienotajā Karalistē. Grupa bāzēta Lankašīras grāfistē (tas ir kaut kur Anglijas ziemeļrietumos), pārējo mūziķu vārdi diez vai te kādam kaut ko izteiks - Mets Gornells (ģitāra), Dens Voldens (basģitāra) un Rasels Samners (bungas), iepriekš viņi atzīmējušies tādās grupās kā "Nihilism Incarnate", "Dissectrophy" un "Revolting Chaos". Starp citu, par visām trim Metāla enciklopēdijā kaut kādas ziņas ir sagrābstāmas, lai gan neviena nav tikusi tālāk par EP. Toties "Apostate" ir – "At The Tomb Of Sanity" ir šīs grupas debijas albums. Kopumā desmit kompozīciju (viena ir instrumentālā), ieturētas 90. gadu "death metal" stilā ar noslieci uz agrīnajiem "Suffocation".

PAR. Nu ko, vecās skolas “nāvinieciņu” piekritēji - grābiet šo te ciet, šis ir labs! Lielāko cieņu un apbrīnu pelnījis bundzinieks, kuram šķiet ir trīs rokas, jo citādi šādu tempu noturēt būtu pagrūti. Jāuzteic arī ģitārists, kurš laikam ietekmējies no leģendārā Čaka Šuldinera. Arī mūsu bāleliņš Uldis teicami tur “brutal death” buru un rūc kā nebarots tiranozaurs. Ar pirmo noklausīšanās reizi šis albums varbūt arī īsti neaizķers, taču ar kādu otro gan. No dziesmām ieteicamākās šķiet “From Dust… To Ashes” un “Master Of Slavery”, ar elegantu ģitāras rifu prātā paliek arī “Scripture Of Sorrow”.

PRET. Šo rindu autoram kā Eiropas un Skandināvijas “death metal” skolas piekritējam britu-latviešu-floridiešu skanējums brīžiem šķiet pārāk vienveidīgs, taču daudziem “nāvinieciņu” faniem patīk tieši šāds. Gaumes jautājums.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais