Rīgā ciemosies skotu pirātmetālisti "Alestorm"

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 1. martā, klubā "Melnā Piektdiena" viesosies tā saucamā pirātu metāla flagmaņi – grupa "Alestorm". Viņiem palīgos kā koncerta iesildītāji piekomandēti islandiešu paganmetālisti "Skalmöld".

“Alestorm” pirmsākumi meklējami 2004. gadā, grupas bāzes vieta ir Pertas pilsēta Skotijā. Savā mūzikā grupa sapludina folkmetālu ar “power metal”, savukārt dziesmās apdzied pirātu tēmas, tāpēc viņu stils guvis apzīmējumu “pirate metal” - tā pionieri un slavenākie pārstāvji ir vācu “Running Wild”.

Pateicoties savai oriģinālajai metālmūzikas formulai (nav nemaz daudz grupu, kas darbotos šajā nišā), skoti diezgan ātri tika pie līguma ar ietekmīgo leiblu “Napalm Records”, un jau 2007. gadā klajā nāca “Alestorm” debijas albums “Captain Morgan’s Revenge”, kas guva itin pozitīvas atsauksmes. Kopš tiek laikiem ierindā gan palicis tikai vokālists Kristofers Bovs, kas amatu apvienošanas kārtībā spēlē arī tādu kā ģitāras un sintezatora hibrīdu. Pārējie četri mūziķi ir nesenāki rekrūši.

Kopumā grupas diskogrāfijā ir pieci albumi - vēl arī “Black Sails At Midnight” (2009), “Back Through Time” (2011), “Sunset On The Golden Age” (2014) un “No Grave but the Sea” (2017). Uz pēdējā ripulī iekļautā skaņu materiāla “Alestorm” droši vien bāzēsies arī Rīgas koncertā.

Savukārt islandiešu pagānmetālmūzikas apvienība “Skalmöld” pie mums jau relatīvi nesen uzstājās - pērn maijā, bet vispār grupa te pabijusi trīs reizes (2016. gada oktobrī kopā ar slavenajiem somu “Korpiklaani”). Šī grupa izdevusi sešus studijas albumus, no kuriem pēdējais ar nosaukumu “Sorgir” izdots pagājušajā gadā. “Skalmöld” uzstājušies arī smagās mūzikas prestižākajā festivālā “Wacken Open Air”, vairākkārt spēlējuši kopā arī ar Islandes Valsts simfonisko orķestri, kā arī piedalījušies citos interesantos projektos.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais