Positivus apmeklējuši vairāk nekā 30 000 skatītāju

Šogad festivālu Positivus Salacgrīvā apmeklējuši par trešdaļu vairāk cilvēku nekā pērn – kopumā vairāk nekā 30 000. Pirmajā festivāla dienā Salacgrīvā ieradās 17 000, otrajā – 18 000 cilvēku. Koncertu organizēšanas aģentūras Positivus Music valdes loceklis Ģirts Majors stāsta, ka pasākuma budžets bijis 700 000 – krietni vairāk nekā pērn.

Mūzikas un mākslas festivālā Positivus Salacgrīvā no 16. jūlija līdz 18. jūlijam Valsts policija (VP) ierosinājusi 23 kriminālprocesus un sastādījusi 95 administratīvo pārkāpumu protokolus. VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa informē, ka 21 kriminālprocess ir ierosināts par narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju, divi procesi sākti par viltoto biļešu realizāciju. Policijas nagos nokļuvusi arī bijušā Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora Andreja Sončika meita Anete Sončika, kas, pēc aculiecinieku teiktā, smēķējusi marihuānu. "Ja kādam liekas, ka, uzpīpējot zālīti, tas nekas nav, tad nevajadzētu aizmirst, ka par šādām darbībām draud kriminālatbildība un jauniešiem var tikt sagandēta visa turpmākā dzīve," uzsver I. Rekšņa. Festivāla laikā tikai viens cilvēks, 1994. gadā dzimusi jauniete, tika nogādāta slimnīcā ar diagnozi – alkohola apreibums.

Problēmas šogad radušās ar telšu izvietošanu – celt naktsmītnes bijis gandrīz divreiz vairāk gribētāju nekā pagājušajā gadā. Ģ. Majors to skaidro ar faktu, ka apmeklētāji arvien izteiktāk ierodas uz visu festivālu, nevis klausīties konkrētu mākslinieku koncertus. Turklāt, ja iepriekšējos gados apmeklētāji vairāk bijuši vidējos gados, tad šogad daudz bijis ārzemnieku un jauniešu. Telšu pilsētiņas problēmas festivāla organizētāji varētu risināt, vai nu paaugstinot cenu, vai arī teltīm atvēlot lielāku teritoriju. Iespējams, nākamgad festivāls varētu notikt trīs dienas, pieļauj Ģ. Majors. Nākamgad biļešu cenas noteikti tiks paaugstinātas par 10–20%, bet, ja festivāls notiks trīs dienas, tad maksāt nāksies vēl vairāk.

Ģ. Majors atbalsta policijas cīņu pret pārkāpējiem un atklāj, ka lielāko daļu nelikumīgo darbības veicēju aiztur festivāla apsardze, kas tālāk viņus nododot policijai.

Svarīgākais