Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Noklausies! Līga Rīdere izdod "Supernovas" dziesmas angļu versiju

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Līga Rīdere ir TV šova “X Faktors” 1.sezonas fināliste, 2.vietas ieguvēja, kura vetārstes profesiju ir iemainījusi pret mūziķes karjeru. Nesen debitēja uz "Supernova 2019" pusfināla skatuves ar dziesmu “Būšu tepat”, kas veltīta viņas vīram. Pēc lielā pieprasījuma dziesma ierakstīta arī angļu valodā – “I will be here”.

Līgas pirmā oficiālā dziesma “Ja Tu mīli” bija kā mazs albuma priekšvēstnesis, kam tagad pievienojusies dziesma “Būšu tepat” un dziesmas angliskā versija “I will be here”.

“..Dziesmas "Būšu tepat" anglisko versiju "I will be here" ierakstījām, jo es vēlējos, lai dziesma izskan arī ārpus Latvijas robežām saprotamā valodā. Supernovas laikā saņēmu daudz pozitīvu komentāru un vispatīkamākais bija tas, kurā mani paslavēja kā lielisku stāstnieci. Cilvēki nesaprotot latviešu valodu sajuta stāstu. Tas tikai man apstiprināja manas domas, ka nav nozīmes valodai, bet gan sajūtām, kuras dziedot nodod klausītājam. Kā arī ļoti gribētu uzzināt no manas autoritātes Lindas Leen vai man ir izdevies izstāstīt savu stāstu arī svešā mēlē, jo Supernovas pusfinālā Linda prātoja vai arī to es spēšu paveikt. Lai kā arī būtu, katrai dziesmai ir sava misija, lai šī atrod savus klausītājus un sniedz emocionālo atbalstu!..” stāsta Līga Rīdere.

Dziesmas “I will be here” mūzikas autors ir Arnis Ieviņš, bet vārdi pieder Līgai Rīderei sadarbībā ar Orjan Vatne. Pie dziesmas oriģinālās versijas studijā strādāja - Vitholds Smolders, Ritvars Šreibers, Kārlis Šteinmanis, bet angļu versiju veidoja labi pazīstamie puiši no Labo Ierakstu Studijas - Lotars Lodziņš un Jānis Kalve. Līgu dziesmā pavada divas spēcīgas bekvokāla meitenes - Zane Bike-Slišāne un Lība Ēce. Dziesmas izdevējs - Communication ART.