Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Bring Me The Horizon "Amo"

© Publicitātes foto

Britu rokgrupa “Bring Me The Horizon” izgājusi teju visu smagās mūzikas evolūcijas ceļu, sākot no agresīva “deathcore” un metālkora līdz alternatīvajam rokam, poprokam un pat elektroniskajam rokam – tiesa, ne viņi pirmie, ne pēdējie, kas tā uzvedas.

Ja paklausās, piemēram, pirms desmit gadiem tapušo blices singlu “Chelsea Smile” un tādus jaunākajos laikos radītos gabalus kā, piemēram, “Drown”, tad, maigi izsakoties, atšķirība ir jūtama. Šī grupa izveidota 2004. gadā Šēfildā, tās kontā nu jau ir seši studijas albumi. Ja paskatāmies uz stilistiskajām pārmaiņām caur komercijas prizmu, jāatzīst, ka “BMTH” gājuši pareizo ceļu, jo pēdējie albumi “Sempiternal” (2013) un “That’s The Spirit” (2015) bija iekļuvuši Apvienotās Karalistes Top 3, bet jaunākais veikums pat kronēts par Nr.1. “Amo” atstājis bez elpas arī mūzikas kritiķus - saņemt piecas zvaigznes no piecām no piekasīgajiem “NME” un “Kerrang!” nav joka lieta! Arī mūsu platuma grādos šī grupa ir ļoti pieprasīta. Piemēram, 2016. gada beigās notikušajam koncertam Tallinā nācās pat mainīt “Saku Arēnas” skatītāju vietu konfigurāciju, jo sākotnēji plānotais variants tika pilnībā izpārdots dienas laikā. Jaunajā albumā ir 13 dziesmas, kuras lielākoties veltītas mīlestības tēmai. Pēc grupas vokālista Olivera Saiksa paustā, jaunais albums savā skanējumā esot vieglāks par “That’s The Spirit” (iedomājieties - vēl vieglāks!), bet vispār tas domāts tiem, kuri neklausās radiostacijās skanošo repertuāru, bet vienkārši grib dzirdēt labu mūziku. OK, pieņemsim.

PAR. Ja distancējas no “BMTH” metālkoriskās pagātnes, tad albums ir satriecoši labs - gaumīgs dažnedažādu stilu kokteilis, kurā dominējošā garša tomēr pieder rokmūzikai. Superīgas ir tādas sparīgas dziesmas kā “Sugar Honey Ice & Tea” un “Heavy Metal” (kopdarbs ar reperi Rahzel), tāpat arī “Wonderful Life”, kuras ierakstā piedalījies pats Denī Filts no “Cradle Of Filth”. Vēl - “Mantra”. Alternatīvais roks ar elektronisku piesitienu un uzsvaru uz atmiņā paliekošu melodiju - kas gan tur slikts?! Starp citu, vai mūsu “Double Faced Eels” gadījumā nav iedvesmojušies no šīs britu grupas?

PRET. Brīžiem “BMTH” nenobalansē uz melodiskas rokmūzikas un popa trauslā asmens un tad sanāk kaut kas tik šķebinošs kā “Medicine” vai “Why You Gotta Kick Me When I’m Down?”, kas drīzāk piestāvētu kādam “boisbendam”. Vai kaut kas tik elektroniski murgains kā “Fresh Bruises”. Brīdinājums tiem, kuri kvēli fanoja par agrīno laiku “Bring Me The Horizon”, - pat nedomājiet šo disku klausīties!

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.