Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Latviju šī gada Eirovīzijā pārstāvēs duets "Carousel"

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

16.februāra vakarā astoņi LTV autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" finālisti kāpa uz Latvijā radītās popmūzikas šova skatuves, lai sacenstos par iespēju pārstāvēt mūsu valsti 64. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Telavivā.

Lai gan iepriekš bukmeikeri diezgan pārliecinoši prognozēja, ka uzvaru šī gada "Supernova" konkursā izcīnīs dziedātāja Samanta Tīna, tomēr šogad gods pārstāvēt Latviju 64.Eirovīzijas dziesmu konkursā būs duetam "Carousel" ar dziesmu "That Night".

Finālam no katra pusfināla kvalificējās četri dalībnieki, kuri bija ieguvuši četras augstākās vietas žūrijas vērtējuma un skatītāju balsojuma apkopojumā. Skatītāju balsojumu veidoja balsojums pa tālruni un ar īsziņām, balsojums "Supernova" mājaslapā un unikālie dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas platformā "Spotify". Šajā sezonā, balsojot par savu favorītu, no viena tālruņa numura varēja nosūtīt tikai vienu īsziņu un veikt tikai vienu zvanu.

"Supernova" fināla priekšnesumus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija "Universal Music Group" vadītājs Baltijas valstīs Petri Mannonens, kā arī pašmāju mūzikas profesionāļi - mūziķis un dīdžejs Artis Dvarioanas, dziedātāja Linda Leen un "Pieci.lv" mūzikas redaktors Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd.

Konkursa "Supernova 2019" uzvarētājs ieguvis iespēju uzstāties 64.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā - pasaules lielākajā tiešraides televīzijas šovā, kuru pērn vēroja 186 miljoni skatītāju Eiropā un visā pasaulē.

"Supernova" piektajai sezonai kopumā tika pieteiktas 83 dziesmas, no kurām 64 atbilda konkursa nolikumam.

"Supernova 2019" fināla rezultāti

8.vieta- Aivo Oskis

7.vieta- Samanta Tīna

6.vieta- Edgars Kreilis

5.vieta- “Dziļi violets feat. Kozmens”

4.vieta- “Double Faced Eels”

3.vieta- “Laime Pilnīga”

2.vieta- Markus Riva

1.vieta- “Carousel”