Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šovakar uzzināsim, kurš pārstāvēs Latviju 64.Eirovīzijas dziesmu konkursā

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Jau šo sestdien, 16. februārī, notiks Latvijas Televīzijas rīkotā šova "Supernova 2019" fināls, kurā noskaidrosim Latvijas pārstāvi 64. Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas šogad norisināsies Telavivā, Izraēlā.

Kā ierasts, arī šogad šovs izpelnījies lielu skatītāju atsaucību un pamatīgi saviļņojis sociālos tīklus, lietotājiem spriežot par to, kurš pelnījis nest Latvijas vārdu pasaulē. Lai gan žūrijas pārstāvji uzskata, ka favorītus nosaukt ir grūti, to tomēr uzņēmušies "Betsafe" bukmeikeri, kas par galvenajiem favorītiem starp 8 finālistiem uzskata Samantu Tīnu (dziesma Cutting the Wire) , kuras izredzes iegūt pirmo vietu vērtētas ar 25% lielu iespēju, "Double Faced Eels" (Fire) un "Carousel" (That Night) - abu šo apvienību izredzes pārstāvēt Latviju Eirovīzijā novērtētas ar 20%.

Savukārt mūzikas straumēšanas vietnē "Spotify" klausītākā dziesma pagaidām ir "Double Faced Eels" izpildītā Fire ar 83 tūkstošiem klausījumu. Otro vietu ieņem par Supernova seju kļuvušais Markus Riva, kura dziesma You Make Me So Crazy atskaņota 47 tūkstošus reižu. Lai gan bukmeikeri Eirovīzijas veterāna Markusa Rivas iespēju uzvarēt vērtē vien ar 12,5%, pats dziedātājs ir citās domās. Markuss Riva, kas uzstāsies pirmais, ir cerību pilns par uzvaru konkursā, kurā piedalās jau sesto reizi, un uzsver šova nozīmi finālā. "Es vēlos izdarīt maksimāli visu pirms uzstāšanās. Šovs Rīgas kinostudijā - ekrāni, gaismas, skatuve - izskatīsies iespaidīgāk, skatītāji sajutīs izmaiņas. Būs forši!"

Atgādināsim, ka jau ir noskaidrota mākslinieku uzstāšanās secība "Supernova 2019" finālā. Kā pirmais uz skatuves kāps Markus Riva, viņam sekos Edgars Kreilis un Aivo Oskis. Ceturtais kārtas numurs izlozē ticis "Double Faced Eals", piektais - "Dziļi Violets feat Kozmens", sestais - grupai "Laime Pilnīga". Kā pēdējie divi dalībnieki uzstāsies Samanta Tīna un "Carousel".

"Supernova" finālā izmaiņas gaidāmas žūrijas sastāvā. Pusfinālu skarbo vērtētāju Ralfu Eilandu, kas bieži vien neskopojās ar dzēlīgiem komentāriem par dalībnieku sniegumu, finālā nomainīs "Universal Music Group" vadītājs Baltijas valstīs Petri Mannonens (Patri Mannonen). Tāpat kā iepriekš, arī šajā šovā žūrijā redzēsim Arti Dvarioanas, Lindu Leen un DJ Rudd.

Konkursu "Supernova 2019" sestdien, 16 februāra vakarā plkst. 21:25 tiešraidē translēs Latvijas Televīzija. Uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums -balsu skaits interneta balsojumā un telefonbalsojumā, pirms šova nodotās balsis, kā arī "Spotify" rezultāti - un žūrijas lēmums; abiem kopvērtējumā būs 50% nozīme. Šis ir pirmais gads, kad savas balsis tirdzniecības parkā "Alfa" iespējams nodot jau pirms fināla.