Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Metālmūzikas Gada balvā triumfē Māra

APBALVOTA. Māra Lisenko ar pašas izveidoto grupu Māra tika pie divām balvām © Privāts arhīvs

Klubā Melnā piektdiena piektdienas vakarā (ja precīzāk – naktī) tika sadalītas Latvijas metālmūzikas Gada balvas. Par absolūto uzvarētāju jākronē Māra Lisenko un viņas grupa Māra, kas tika pie balvām divās kategorijās.

Ierasti par nozīmīgāko balvu tiek uzskatīta nominācija Gada ieraksts - te dominēja grupas Māra albums Therapy For An Empath, apsteidzot Oceanpath veikumu. Tāpat grupas vokāliste Māra Lisenko triumfēja nominācijā Gada vokāls, kur viņa bija gandrīz labākā arī pērn - tad par labāko atzina Laimu Krīgeri no Oceanpath. Jāatzīst, ka Oceanpath bija galvenie favorīti vairākās kategorijās arī šoreiz, taču balvu saņēma tikai vienā - kā gada labākā koncertgrupa. Apbalvošanas ceremonijā gan koncertēja Māra un atjaunotie Sanctimony - visiem bija iespēja novērtēt viņu spēku klātienē.

Par gada mūziķi tika nosaukts Artūrs Liede no Jāņa Bukuma blices, bet par gada debitantiem tika atzīti Nuvo. Savukārt par 2018. gada notikumu Latvijas metālmūzikā pilnīgi pamatoti atzina grupas Skyforger koncertu VEF Kultūras pilī 11. novembrī, uz kuru saradās gan metālmūziku, gan citu mūziku mīloši ļaudis.