Nedēļas nogalē Rīgā uzstāsies leģendāri amerikāņu repkoristi

© Publicitātes foto

Šo svētdien, 10. februārī, klubā “Melnā Piektdiena” uzstāsies 90. gadu repkora apvienība “Hed PE” – grupa, kas pamanījusies savā stilistikā sajaukt tik it kā nesavienojamus žanrus kā “gangsta rap”, “nu metal”, “rap rock”, pankroku un pat regeju.

Šīs kaliforniešu brigādes pirmsākumi meklējami 90. gadu pirmajā pusē, tāpēc dažos mūzikas izdevumos “Hed PE” pat tiek dēvēta par vieniem no “nu metal” stila rašanās iedvesmotājiem. Paši mūziķi gan sevi sauc par pankroka grupu, kas savā mūzikā izmanto repa elementus un dažādus vokāla paņēmienus, sākot no melodiskas dziedāšanas līdz pat skrīmam un groulam. Labākās dziesmas “Bartender” un “Blackout” ir pietiekami “korniskas”, lai nerastos šaubas, ka “Hed PE” liekami reproka nišā. “Hed PE” kontā ir desmit studijas albumi, no kuriem par labāko tiek uzskatīts “Broke” (2000), lai gan Amerikas topā augstāk kotējies tā pēctecis “Blackout” (2003). No grupas pirmsākumiem sastāvā gan palicis tikai kolorītā paskata vokālists Džereds Gomess jeb M.C.U.D., bet pārējie ir salīdzinoši neseni rekrūši - Dī Džejs Blekārds (ģitāra), Kurts Blankenšips (basģitāra) un Džeremaija Stratons (bungas).

Koncertā iesildītāju lomā iejutīsies jau desmit gadus pastāvošais losandželosiešu “sludge funk” trio “What A Funk”, kā arī itāļu grupa “Egosystema”, kura tiek pieskaitīta alternatīvā metāla saimei.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais