Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Daugavpils gaida "Muzikālo banku"

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 9. februārī, notiks Latvijas Radio 2 rīkotās popa un roka dziesmu aptaujas Muzikālā banka noslēguma ceremonija. Pirmoreiz – Daugavpils olimpiskajā centrā.

Pēc sakašķēšanās ar ilggadējiem sadarbības partneriem ventspilniekiem Latvijas Radio 2 pērn sarīkoja Muzikālās bankas noslēguma pasākumu pašu mājās Doma laukumā, taču ātri saprata, ka šādā formātā tas nav interesants ne mūziķiem, ne klausītājiem. Šogad sadarbības partneri atrasti Daugavpilī, tāpēc arī skatuviskais risinājums ar skaņas, gaismu un videoprojekciju palīdzību tiks veidots tāds, lai raksturotu šo viesmīlīgo pilsētu. Par to rūpēsies režisors Viktors Runtulis.

No skatuves dzīvajā tiks atskaņotas visas 15 finālā iekļuvušās dziesmas (arī Prāta vētra plāno būt klāt pilnā sastāvā!), uzstāsies arī viesi. To vidū būs Mārcis Auziņš un Liene Grava, Aija Vītoliņa, Zodiac, Elza Rozentāle, Jānis Stībelis, Otra puse, A-eiropa, Jumprava u.c. Starp citu, uzvarētājs tiks noskaidrots tikai pašā pasākumā, jo balsošana sāksies, izskanot koncertam tā pirmajā daļā, un turpināsies visu Panorāmas laiku. Rezultātus proporcijās 50:50 noteiks klausītāju balsojuma un žūrijas vērtējuma kopsumma. Muzikālās bankas ekspertu padomē jeb žūrijā šogad ietilpst komponists Zigmars Liepiņš, ģitārists Mārcis Auziņš, etnomuzikologs Valdis Muktupāvels, kordiriģents Jānis Ozols, Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags, režisors Aigars Grauba, Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele un Jānis Apeinis, dziedātāja Aija Vītoliņa, kā arī mūzikas kritiķis Jānis Žilde. Šovs sāksies pulksten 19, un tiešraidē to varēs redzēt un dzirdēt LTV1 un Latvijas Radio 2 kanālos.

Muzikālās bankas vēsture aizsākās šī gadsimta sākumā - 2000. gadā pirmoreiz notika vērtīgāko dziesmu apbalvošanas ceremonija, turklāt tik dīvainā vietā kā klubā Kardināls Grēcinieku ielā. Toreiz uzvarēja Gunāra Kalniņa un Kristenas izpildītā Baltā dziesma. Lielākais veiksminieks līdz šim bijis Dons, kas spēja uzvarēt pat trīs gadus pēc kārtas, tāpat vienmēr augstu kotējušies Musiqq, arī Intars Busulis un Prāta vētra. Šī aptauja vienmēr izcēlusies ar neprognozējamiem rezultātiem, un nav šaubu, ka par tiem tiks gādāts arī šogad.

***

Muzikālās bankas Top 15

Double Faced Eels Atspulgs

Aija Andrejeva Blēņas

The Sound Poets Ceļš

Astro’n’out Dejot trakāk

Jauno Jāņu orķestris Ieviņa

Marta Manās rokās

visi ziedi novīst

Markus Riva Nevaru tā

Prāta vētra Ogles

Very Cool People feat.

Edavārdi, ansis &

Kristīne Prauliņa Pa apli

Bermudu divstūris Roku okeāns

Triana Park Rozā brille

Tautumeitas Sadziedami

Dons & Ozols Salauzta sirds

Ivo Fomins Vēlreiz un vēlreiz

Intars Busulis Viegli