Noskaidroti visi "Supernova 2019" finālisti; uzzini, kuri cīnīsies par ceļazīmi uz Eirovīziju

© F64 Photo Agency

Sestdienas vakarā norisinājās autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" otrais pusfināls. Tajā tika noskaidroti atlikušie četri dalībnieki, kuri kopā ar pirmā pusfināla uzvarētājiem 16. februārī "Supernova 2019" lielajā finālā sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju 64. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursā Telavivā, Izraēlā.

Otrajā pusfinālā iespēju cīnīties par uzvaru finālā ieguva apvienība “Dziļi Violets feat. Kozmens”, grupa “Double Faced Eels”, dziedātājs Markus Riva un duets “Carousel”.

Šie mākslinieki finālā pievienosies pirmā pusfināla uzvarētājiem - Samantai Tīnai, Aivo Oskim, Edgaram Kreilim un grupai "Laime Pilnīga".

"Supernova" uzvarētājs uz Eirovīzijas skatuves kāps 16.maijā

Jau ziņots, ka par iekļūšanu starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Latvijas pārstāvim būs jācīnās 2. pusfinālā 16. maijā kopā ar tādām valstīm kā Šveice, Zviedrija, Īrija, Austrija, Moldova, Rumānija, Dānija, Armēnija, Albānija, Azerbaidžāna, Maķedonija, Norvēģija, Krievija, Nīderlande, Horvātija, Lietuva un Malta. Saskaņā ar Eirovīzijas noteikumiem, par Latvijas dziesmu balsot varēs visas valstis, kuras arī piedalās otrajā pusfinālā, kā arī Vācija, Itālija un Apvienotā Karaliste, kas finālam automātiski kvalificējušās no tā saucamā "lielā piecinieka". Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.