U2 aplaimos ziemeļamerikāņus

Īru rokgrupa U2 izziņojusi savas turnejas 360 tour Ziemeļamerikas koncertu grafiku – šī turnejas daļa tiks aizsākta nākamā gada 21. maijā Denverā. Šopavasar, pēc tam, kad U2 līderis Bono muguras savainojuma dēļ bija spiests meklēt ārstu palīdzību, grupai iecerēto turneju nācās atlikt, taču U2 ir pildījusi savu solījumu un nākamā gada koncertos būs derīgas arī šogad iegādātās biļetes.

Kompānija Live Nation Entertainment pavēstījusi, ka U2 Ziemeļamerikas turneja ritēs līdz 2011. gada 23. jūlijam, kad paredzēts koncerts Mineapolē. Turnejas ietvaros tiks sniegti 16 šovi, turklāt Anaheimā grupa ieplānojusi uzstāties divas dienas pēc kārtas. Savukārt jau pēc nepilna mēneša – 6. augustā – Turīnā sāksies jau sen ieplānotā turnejas Eiropas daļa, kuras laikā U2 uz skatuves kāps 22 reizes, liecina grupas oficiālajā mājaslapā internetā atrodamā informācija. Grupas faniem no Latvijas tuvākie koncerti ir 20. un 21. augustā Helsinkos un 25. augustā Maskavā.

"Pēc tam, kad Bono ir atveseļojies pēc veiktās muguras operācijas, U2 ir gatavi doties turnejā pa Eiropu," sacīts Live Nation paziņojumā. Savukārt grupas menedžeris Pols Makginess pateicies visiem faniem, kas snieguši mūziķiem nepieciešamo atbalstu viņu piespiedu dīkstāves laikā. "Mēs esam gandarīti, ka visu izdevies ļoti labi pārplānot un koncerti varēs notikt tieši tajās arēnās, kur tie bija iecerēti jau iepriekš," viņš piebildis. Kvarteta pārstāvji arī ierakstījuši uzrunu faniem, kuru var noklausīties un apskatīt grupas mājaslapā.

Billboard atgādina, ka 360 tour uzskatāma par vienu no grandiozākajām grupas vēsturē. 2009. gadā tā organizētājiem nesusi 109 miljonus dolāru lielu pelņu, un arī tagad biļetes uz lielāko daļu ieplānoto koncertu jau ir pilnībā izpārdotas. Tiek lēsts, ka savas pastāvēšanas vēsturē grupai izdevies pārdot aptuveni 150 miljonu savu disku kopiju.

Jāpiebilst, ka 50 gadu vecā Bono muguras savainojuma dēļ, kas izrādījās ļoti nopietns un draudēja atstāt mūziķi daļēji paralizētu, grupai šovasar nācās atteikties no dalības arī Glastonberijas festivālā. Pēc Ziemeļamerikas turnejas grafika publiskošanas ir skaidrs, ka arī nākamgad U2 Glastonberijā ierasties nespēs, savukārt 2012. gadā festivāla organizētāji paši iecerējuši uztaisīt pauzīti un pasākumu nerīkot. Līdz ar to pastāv varbūtība, ka slavenākajai īru grupai tā arī ne reizi neizdosies uzstāties šajā slavenākajā britu festivālā.

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!  

Svarīgākais