Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Rammstein" tūre Eiropā pilnībā izpārdota, vienīgais izņēmums – Rīga

© Publicitātes foto

Diezgan interesants skats vērojams vācu supergrupas “Rammstein” mājas lapā: iepretim teju visiem šovasar ieplānotajiem koncertiem tās Eiropas tūres grafikā ir ieraksts “ausverkauft” jeb “izpārdots”. Vienīgais izņēmums šajā 30 koncertu garajā sarakstā ir Rīga, taču, kā brīdina koncerta organizatori, tas nebūšot uz ilgu laiku.

Vācu grupa “Rammstein” Rīgā uzstāsies 6. augustā - tās koncerts notiks Lucavsalā. “Europa Stadion Tour 2009” sāksies ar koncertiem 27. un 28. maijā vācu pilsētā Gelzenkirhenē, bet noslēgsies ar diviem pasākumiem 22. un 23. augustā Vīnē. Praktiski visās pilsētās koncerti notiks lielākajās arēnās vai stadionos, dažviet pat pa diviem (arī Parīzē un Prāgā). Pirms Rīgas “Rammstein” koncertēs Maskavā (29. jūlijā) un Sanktpēterburgā (2. augustā), bet pēc tam dosies uz Tamperi, Stokholmu un Oslo. Tā kā tūres grafikā nav ne Tallinas, ne Viļņas (vai Kauņas), uz Rīgas koncertu prognozējams arī liels fanu pieplūdums no kaimiņvalstīm.

Neskatoties uz to, Rīga pagaidām ir vienīgā vieta “Rammstein” tūres grafikā, kur biļetes vēl ir pieejamas. Tiesa, koncerta rīkotāju “Positivus” pārstāve Elva Lorence brīdināja, ka “pavisam drīz arī Rīgas koncerts būs izpārdots”. Viņa gan neprecizēja, cik biļešu vēl ir palicis, un cik kopumā tās plānots laist tirdzniecībā. Biļetes cena ir 69 eiro - tas redzams “Biļešu servisa” mājas lapā, biļetes tirdzniecībā laistas no 8. novembra. Starp citu, biļešu tirdzniecības straujie tempi un lielie apjomi “Rammstein” gadījumā nav nekas neparasts, piemēram, pirms dažiem gadiem 18 200 biļetes uz koncertu Ņujorkas “Madison Square Garden” tika izpārdotas pusstundas laikā.

Koncerts Lucavsalā notiks “Rammstein” drīzumā gaidāmā septītā studijas albuma tūres ietvaros. Šā gada sākumā grupas ģitārists Rihards Kruspe informēja, ka ieraksts pabeigts novembrī, bet jaunā albuma klajā nākšana paredzēta aprīlī. Iepriekšējais “Rammstein” studijas albums tika izdots pirms desmit (!) gadiem - tas bija 2009. gada 16. oktobrī klajā nākušais “Liebe ist für alle da”. Kruspe pieļāvis, ka šis varētu arī būt apvienības pēdējais albums, tāpēc viņi smagi strādā, lai tas būtu tik labs, cik vien iespējams. “Pagājušā albuma ieraksta laikā mēs tiktāl sastrīdējāmies, ka gandrīz izjukām. Pašlaik viss iet daudz labāk, man ļoti patīk tas, ko dzirdu, bet ļoti iespējams, ka šis būs pēdējais “Rammstein” albums, tāpēc atdodam sevi par 200%, lai tas būtu tik labs, cik vien iespējams!” vēl pirms ieraksta prātoja mūziķis. No grupas nometnes nav ziņu, ka tās sastāvā būtu kādas izmaiņas, tātad visi Rīgā jau vairākkārt redzētie “ramštainieši” būs ierindā ar dažādās nozīmēs ugunīgo vokālistu Tilu Lindemanu priekšgalā, tas ir, pie mikrofona. Pēdējoreiz mūsu platuma grādos viņi bija 2017. gada 11. jūnijā, Tallinas Dziesmu svētku estrādē.