Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Brāļi Petrauski Dzintaru koncertzālē dāvinās kripatiņu saules

CEĻOJUMS kopā ar brāļiem Petrauskiem paredzēts ne tikai pa klasikas tēmām, bet arī kino, pasaules un latviešu mūzikas melodijām © Publicitātes foto

Svētdien, 27. janvārī, pulksten 14 Dzintaru koncertzālē šā gada pirmajā demokrātiskā koncertu cikla Brīvdienu mūzika koncertā uzstāsies talantīgie mūziķi brāļi Petrauski – pianists Raimonds Petrauskis un saksofonists Oskars Petrauskis.

Brāļi Petrauski ir viens no Latvijas perspektīvākajiem un ievērojamākajiem koncertduetiem, kas regulāri koncertē gan Latvijā, gan ārzemēs.

«27. janvāra svētdiena mūsu koncertu kalendārā atzīmēta kā īpaši silta diena, kurā vēlamies klausītājiem dāvināt kādu kripatiņu saules, siltuma un vasarīgas enerģijas. Skaņdarbu izvēli šoreiz ir ietekmējuši mūsu laikapstākļi, jo, pateicoties tiem, mums radās sajūta, ka pat izcilākie klasiskās mūzikas šedevri un to autori janvārī vēlētos mazliet vairāk saules. Tādēļ nolēmām tos nedaudz sasildīt ar pašu veidotām parafrāzēm un fantāzijām par mums tuvām klasiskās mūzikas tēmām, kā arī aizvest klasiskos komponistus uz zemēm, kurās savas dzīves laikā viņi noteikti nav bijuši. Piemēram, kas notiktu, ja Mocarts uz brīdi nokļūtu Teksasā, Gēršvins saulainajā Spānijā, bet Bahs nedaudz pastaigātos pa vasarīgo Havanu tālajā Kubā? Varam piebilst, ka, ceļojums paredzēts ne tikai pa klasikas tēmām, bet arī kino, pasaules un latviešu mūzikas melodijām. Darbadienā, mūsuprāt, šādas ieceres nebūtu prātīgi īstenot, bet brīvdienā - kāpēc gan ne?» uzskata Raimonds un Oskars Petrauski.

Koncertu vadīs atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols, kurš katru Brīvdienu mūzikas koncertu veido kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2019/01/24/brali-petrauski-davinas-kripatinu-saules