RECENZIJA: Ewert And The Two Dragons "Hands Around The Moon"

© Publicitātes foto

Aiz kalniem vairs nav igauņu supergrupas “Ewert And The Two Dragons” jaunākā albuma prezentācijas tūres koncerts Rīgā – tas notiks 9. februārī koncertzālē “Palladium”.

“Rīga un Latvija kopumā grupai ir spēlējusi lielu lomu, tāpēc mēs īpaši gaidām atgriešanos “Palladium”, lai tur spēlētu saviem draugiem,” saka grupas ģitārists Erki Pernoja. Igauņi šajā koncertzālē uzstājušies jau vairākkārt (arī festivālā “Positivus”), un te viņi tiešām jutīsies kā mājās. Diemžēl “Ewert And The Two Dragons” vairs nevarēs atgriezties bārā “I Love You”, kur viņi tālajā 2010. gada februārī nospēlēja savu pirmo koncertu ārpus dzimtās zemes, jo šis mīlīgais krodziņš pagājušā gada nogalē tika aizklapēts. Jaunais ieraksts tiek pieteikts kā “grupas pagrieziena punkts jau desmit gadus ilgajam muzikālajam ceļojumam, kura laikā viņi ir vairākas reizes devušies koncerttūrēs pa Eiropu un Ziemeļameriku.” Albums tapis sadarbībā ar igauņu producentu Sanderu Molderu. “Tas joprojām ir “Ewert And The Two Dragons” ieraksts un skanējums, bet albuma tapšanas laikā mēs īpaši meklējām jaunas pieejas un to, kā iziet no jau ierastās komforta zonas,” tā šo darbu raksturo vokālists Everts Sundja. Iepriekšējais grupas albums „Circles“ tika ierakstīts labi zināmā studijā ASV, savukārt „Hands Around The Moon“ radīts dažādās vietās Tallinā - grupa šo tādējādi uzskata par atgriešanos pie savām saknēm. Šobrīd “Ewert And The Two Dragons” savā diskogrāfijā ierakstījuši jau četrus albumus - “Hill Behind The Hills” (2009), “Good Man Down” (2011), “Circles” (2015) un tagad arī “Hands Around The Moon”. Lai arī muzikālais virziens ieguvis jaunas un svaigas vēsmas, ieraksta process mūziķiem esot atgādinājis pirmo divu albumu periodu - tapis pašu mājās, pazīstamās vietās. Kopumā albumā iekļautas 11 dziesmas.

PAR. Ļoti kvalitatīvi nostrādāts darbs, ierakstīts pēc pašiem augstākajiem Rietumu standartiem. Kā labākās dziesmas varētu izcelt radiostacijām draudzīgās “I Believ (In You)” un “Journey”, kuras likumsakarīgi ieliktas albumā ar pirmajiem diviem numuriem, bet nepieradinātākā skanējuma piekritējiem tīkamākas varētu būt “The Line” (labs basģitārista darbs!) un “Little Love”.

PRET. Šis albums ir pat vēl vājāks par tā priekšteci “Circles”, lai gan jau tas bija nekāds un žāvas uzdzenošs. Labas dziesmas te jāmeklē ar uguni, turklāt, kā zināms, grūti sameklēt tumšā istabā melnu kaķi, it īpaši tad, ja viņa tur nav… Albums der kā fona mūzika, bet vislabākais iemesls, lai to klausītos, ir tāds, lai nenāktos sēdēt klusumā.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.

Svarīgākais