Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Lil Peep "Come Over When You’re Sober Pt. 2"

© Publicitātes foto

Lai cik tas skanētu ciniski, bet šovindustrijai vienus no lielākajiem ienākumiem sniedz pāragri un traģiski bojā gājuši mākslinieki. Lūk, viens no viņiem – amerikāņu reperis un dziesmu autors Lil Peep, īstajā vārdā Gustavs Ērs. Viņš mira 2017. gada 15. novembrī tikai 21 gada vecumā - no narkotiku un/vai medikamentu pārdozēšanas.

Šis puisis savā jomā skaitījās ļoti perspektīvs. Viņš bija īsta “YouTube” zvaigzne, kura video tādām dziesmām kā “The Brightside”, “Awful Things”, “Benz Truck” u.c. tika skatīti miljoniem reižu. Lil Peep debijas albums “Come Over When You’re Sober Pt. 1” tikai trīs mēnešus pirms viņa nāves - Amerikas topā tas ierindojās 38. vietā, bet citviet tā rezonanse bija vēl pieticīgāka. Tagad - pavisam cita lieta, jaunais disks štatos uzleca līdz pat ceturtajai pozīcijai! Kā jau to apliecina albuma nosaukums, tas iecerēts kā pirmās daļas turpinājums - daļa jauno dziesmu uzmetumu mūziķa laptopā atradusi viņa māte Liza Vomeka, daļa tapusi sadarbībā ar producentu Smokeasac vēl pašam Lil Peep dzīvam esot. Kopumā 11 kompozīcijas, taču labāk pameklēt albuma garāko versiju, kurā bonusā iekļautas arī dziesmas “Falling Down” un “Sunlight On Your Skin” - pirmajā no šīs kompozīcijas variantiem (tām ir tikai dažādi nosaukumi) dzirdams arī reperis XXXTentacion, kurš arī jau ir citos medību laukos - viņu nošāva 2018. gada jūnijā, 20 gadu vecumā...

PAR. Lai gan viņa vizuālais izskats par to neliecina - notetovētais puisis drīzāk atgādina huligānu apķēpātu afišu stabu, muzikāli Lil Peep atstāj pārsteidzoši un saviem gadiem neraksturīgu nobrieduša cilvēka iespaidu. Lielākā daļa nopelnu tajā droši vien ir producentiem, taču vienalga - šīs dziesmas taču sacerējis pats Ērs! Par hiphopu gan Lil Peep dziesmas saucamas visai nosacīti - drīzāk tās pieskaitāmas “rap rock” un dažbrīd par alternatīvā roka saimei. Piemēram, superīgā “Sex With My Ex” - ja tā būtu maķenīt smagāka, tā iederētos pat “Hollywood Undead” repertuārā! Augstu vērtējamas arī tādas dziesmas kā “Runaway” un “Cry Alone”, arī lēni smeldzīgā “Broken Smile (My All)” un citas. Starp citu, albumā nav nevienas dziesmas, kas liktos absolūti garām vai pat kristu uz nerviem - tiešām labs albums! Arī Rietumu mūzikas kritiķi šo darbu novērtējuši ļoti augstu - lielākoties tas saņēmis četras zvaigznes no piecām.

PRET. Patiesā hiphopa cienītāji par “Come Over When You’re Sober Pt. 1” droši vien rauks degunus - un viņus var saprast. Piemēram, “Fingers” - šī dziesma jau vispār ir kaut kāds koledžpops.