Jauniešu koris "Balsis" devies uz Pasaules koru olimpiādi Šaoksingā

© publicitātes foto

Jauniešu kora "Balsis" vokālā grupa diriģenta Inta Teterovska vadībā devies uz Ķīnu, kur Šaoksingā no 15. – 21. jūlijam pārstāvēs Latviju Pasaules koru olimpiādē.

Jauniešu koris "Balsis" jau divdesmit gadus atrodas Latvijas labāko koru elitē. Koris ir guvis neskaitāmas uzvaras pasaules prestižākajos koru konkursos un festivālos, pārsteidzot starptautiskās žūrijas un klausītāju tūkstošus ar sev vien raksturīgo vokālo toni, oriģinālajām programmām un interpretācijām. Piedalīšanās konkursos un festivālos nekad nav bijis kora mērķis, jo tajā apvienojušies ap 40 jaunieši no visas Latvijas, lai kopā radītu un sniegtu neaizmirstamus muzikālus pārdzīvojumus gan sev, gan visiem klātesošajiem. Kora nosaukumu "Balsis" kora mūzikas eksperti skaidro nevis vienkārši Balsis, bet “Cik brīnišķīgas Balsis!”.

Pēc atgriešanās no Ķīnas koris 28.augustā sniegs koncertu "Mīlestības dziesmas Latvijai" Koknesē, bet septembra beigās dosies uz Itāliju, kur piedalīsies 16.Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā, kas notiks Olbijā, Sardīnijā.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.