Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Ralph & Casual "Lion"

© Publicitātes foto

Pašmāju jauniešu duets ar savu debijas minialbumu jeb EP. “Ralph & Casual” ir divi 21 gadu veci jaunieši Ralfs Plešs un Kārlis Daudziņš, kuri kopā muzicē jau septiņus gadus, un par savu stilu sauc indīpopu ar EDM elementiem.

Šajā minialbumā iekļautas sešas dziesmas, kas pagaidām pieejamas tikai straumēšanas servisos, tomēr ir plānots tās iepresēt arī taustāmā CD formātā. Līdz šim plašākai auditorijai šis radošais tandēms nav pazīstams, un arī medijiem tas pagaidām interesants ir vien ar to, ka Kārlis ir aktieru pāra Viļa un Zanes Daudziņu dēls.

PAR. Ja šo rindu autors būtu producents, tad jau pēc nelielā albuma prezentācijas koncertiņa nekavējoties ar duetu parakstītu līgumu, kuram apakšā maziem burtiņiem atrunātu sev iespējas veikt nepieciešamos grozījumus grupas skaitliskajā sastāvā. Proti, idejiskā ziņā abiem puišiem iekšā ir (un daudz!), to var just, taču ar tik minimālistisku piegājienu izmantoto instrumentu ziņā (viens pats laptops) šo “iekšā” nevar dabūt ārā - šādā veidā koncertos labi skanēs vien lēnīgā dziesma “Spiritual”. Ja Ralfam un “Kažuālim” palīgos piekomandētu “dzīvo” ģitāru un bungas, būtu pavisam cita lieta. Taču arī šādā variantā šiem jaunekļiem noteikti ir vērts pievērst uzmanību - notestēšanai var ieteikt dziesmas “Fury” un/vai “City Of Light”, omu nesabojās un vilties neliks arī “Dreamer”, “Suny” un “Worn Out Words”. Nu jā, arī jau minētajai “Spiritual” nav ne vainas, kas nozīmē, ka patiesībā klausīties te var jebkuru dziesmu un, protams, arī visu miniplati kopumā.

PRET. Par lietām, pie kurām vajadzētu piestrādāt, minēts jau iepriekšējā sadaļā. Pagaidām grūti prognozēt, vai “Ralph & Casual” izdosies izsisties augstākā līmenī, vai arī viņi paliks par vieniem no daudzajiem, kuri tā arī netiks tālāk par “jauno un perspektīvo” plauktiņu.