Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VĒRTS APMEKLĒT: "Big Al & The Jokers" koncertsezonu uzsāk Siguldā

GRUPĀ BIG AL & THE JOKERS spēlē Eduards Raubiško (no kreisās), Uldis Ziediņš (trombons), Zintis Žvarts (saksofons), grupas mākslinieciskais vadītājs Romāns Vendiņš (klavieres), grupas seja un kvalitātes zīme Aļģirds Šuminsks (vokāls), Sandris Skeranskis (trompete), Juris Skrajāns (ģitāra), Pēteris Liepiņš (kontrabass) un Raitis Aukšmuksts (bungas) © Publicitātes foto

«Jo labāk valstij iet, jo mūziķiem ir vairāk darba. Tas ir mūsu ekonomiskās situācijas rādītājs. Mēs par darba trūkumu nevaram sūdzēties – gan pagājušogad pavasarī bija aizdomīgi daudz darba, jo parasti tas ir tukšāks laiks, gan vasarā bija ļoti daudzas ballītes, gan gada izskaņā bija vairāki koncerti. Protams, arī no šā gada mēs sagaidām daudz darba,» saka rokenrola grupas Big Al & The Jokers trombonists Uldis Ziediņš.

Rītvakar, 18. janvārī, pulksten 19 viņš visus aicina uz Siguldu, kur ar koncertu atjaunotajā kultūras centrā Siguldas devons grupa Big Al & The Jokers uzsāks savu sesto koncertsezonu.

Grupa ir dibināta 2013. gadā, taču tās mūziķus, kuri jau daudzus gadus muzicē dažādās Latvijas un ārzemju grupās, droši var saukt par Latvijas rokenrola skatuves veterāniem. Kopā viņi ir deviņi atraktīvi mūziķi, turklāt viena no retajām Latvijas grupām, kas uzstājas tik lielā sastāvā ar pilnu pūtēju sekciju, padarot iespējamas sarežģītas labāko jive swing, rhythm’n’blues, rock’n’roll skaņdarbu interpretācijas.

Jau par tradīciju kļuvusi jauno mūziķu piedalīšanās Big Al & The Jokers koncertos, un arī šajā reizē grupas skanējumu koncertā kuplinās bērni no Siguldas Mākslu skolas Baltais flīģelis.

«Varbūt tas izklausās kā sīkums vai joks, bet mums pirmoreiz būs koncerts ar starpbrīdi. Pie šīs mūzikas vajag izkustēties un, ja ne koncerta laikā, tad vismaz starpbrīdī. Mēs gan ceram, ka skatītāji dejos arī pirmajā daļā, bet pēc starpbrīža dejotāju būs vēl vairāk,» saka grupas Big Al & The Jokers trombonists Uldis Ziediņš. Viņš stāsta, ka, spēlējot privātos pasākumos, daudzi nāk klāt un jautā, kur un kad grupai gaidāmi kādi publiski kocerti, ar biļetēm, un tad nu parasti gada sākumā tāds ir. Citus gadus ir bijušas pat koncertu tūres, bet nu rītvakar gaidāmais koncerts grupas kalendārā pagaidām ierakstīts kā šogad vienīgais.

Mūziķis Uldis Ziediņš darbojas kā aranžētājs dažādos muzikālos projektos un spēlē ne tikai grupā Big Al & The Jokers, bet arī Latvijas Radio Bigbendā, un tas šobrīd strādā pie jaunas programmas ar Maestro Raimonda Paula kino un teātra mūziku. Pirmais koncerts ieplānots 16. februārī pulksten 18 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. «Mēģinājumi notiek vairākas reizes nedēļā, un koncertprogramma būs diezgan plaša - ar labākajām teātra un kino dziesmām, ko Raimonds Pauls sarakstījis kopš piecdesmitajiem, sešdesmitajiem gadiem. Vairākas no šīm melodijām es pat nebiju dzirdējis,» stāsta Uldis Ziediņš.

Viņa balss jau piecus gadus ik darbdienas rītu dzirdama arī Latvijas Radio 5 - pieci.lv, kur no pulksten sešiem līdz deviņiem viņš kopā ar Tomu Grēviņu palīdz saviem klausītājiem pamosties. Vai ir jau pierasts tik agri celties, lai jau sešos būtu studijā? «Kā teica kolēģis, arī mūziķis un arī agro rītu cilvēks Andris Freidenfelds, ka pat divdesmit gadu laikā pie tā nevar pierast. Es piekrītu, ka pie tā nevar pierast, bet - ar to var iemācīties sadzīvot,» sapratis Uldis Ziediņš. Viņš gan neslēpj, ka agro rītu cilvēkiem ļoti svarīga dienas daļa ir diendusa.

Aktīvi strādājot, Uldim vēl nav sanācis laika ziemas un sniega prieku baudīšanai, bet viņš pats sev nosolās, ka nākamajā nedēļā noteikti kaut ko ieplānos. Iespējams, jau pēc rītvakara koncerta uz nedēļas nogali paliks sniegotajā Siguldā - pilsētā, kurā ir uzaudzis un kur joprojām dzīvo viņa mamma. «Mūziķiem ziemas baudīšana ir diezgan aktuāla tēma, jo decembrī nevienam tam neatliek laika. Tāpēc mums ir izdevīgi, ka ziema sākas tikai janvārī vai februārī un ka ziemas prieki ievelkas līdz martam. Un, ja kāds jau gaida ziemas beigas, tad es vēl gaidu ziemas sākumu,» nosaka Uldis Ziediņš.