Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jelgavā piektdien notiks Somijas metālvakars

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 18. janvārī, Jelgavas klubā “Melno Cepurīšu Balerija” uzstāsies divas ekstremālās mūzikas grupas no Somijas – “Death Design” un “Enragement”. Tās šeit viesosies “Crushing The Baltic 2019” koncerttūres ietvaros.

Par galveno šajā Somijas metālvakarā tiek pieteikta progresīvā “death metal” grupa “Death Design” no Rīgas sadraudzības pilsētas Pori (nez, šāda sadraudzība vēl oficiāli ir spēkā?), kas izveidojies 2016. gadā pēc vairāku citu grupu pajukuma. Pagaidām tās kontā ir tikai viens EP jeb mazā platīte “Vicious World”, kas izdota 2017. gadā, taču tas vēl neko nenozīmē, jo grupas galvenais trumpis ir koncerti. Dziesmu tēmas ir visnotaļ atbilstošas tās skanējumam - tās stāsta par nāvi, ciešanām, naidu, taču arī par eksistenciālismu un melanholiju. “Death Design” stils tiek raksturots kā modernais jeb progresīvais “death metal”, kas līdzinās kaut kam starp šī žanra gigantiem “Meshuggah” un “Gojira”.

Taču “Death Design” savā skanējumā ir diezgan vienveidīgi un garlaicīgi, otri viesi no helsinkiešu brigādes “Enragement” - pavisam cita lieta! Šī grupa pastāv jau kopš 2006. gadā, savā skanējumā līdzinoties slavenajiem “Morbid Angel”. Grupas kontā ir divi studijas diski - “Omnimalevolence Of Man” (2014) un “Burned, Barren, Bloodstained” (2017). Stils - vecās skolas “death metal” ar citu smagās mūzikas stilu piejaukumu, bet pats interesantākais “Enragement” skanējuma aspekts ir vokāls - stāstus par karu, ārprātu un vardarbību, tas ir, pašiem tumšākajiem cilvēces dzīves nostūriem tā saucamajā groulinga tehnikā izpilda trīs no četriem grupas dalībniekiem, padarot skanējumu vēl plosošāku.