Latvijā pirmoreiz viesosies tehno zvaigzne Pauls Kalkbrenners

© Publicitātes foto

Šonedēļ, 17. janvārī, koncertzālē “Palladium” uzstāsies talantīgais vācu tehno mūzikas producents un dīdžejs Pauls Kalkbrenners, kas jau 20 gadus darbojas šajā mūzikas žanrā. Rīgā viņš viesosies sava jaunākā albuma “Parts Of Life” koncertturnejas ietvaros.

Vācu elektroniskās mūzikas producents Pauls Kalkbrenners (41) plašākai auditorijai, visticamāk, būs iekritis prātā ar pirms desmit gadiem izdoto singlu “Sky And Sand”, savukārt no albumiem populārākais bijis 2015. gadā klajā laistais “7”, kas bija Nr.1 gan Vācijas, gan arī Austrijas, Šveices un vēl dažu valstu topos. Ar saviem pieciem studijas albumiem, trīs EP un trīs soundtrekiem, kā arī vairāk nekā 2,4 miljoniem sekotājiem interneta vietnē “Facebook” Kalkbrenners uzskatāms par vienu no mūsdienu tehno mūzikas zvaigznēm.

Kalkbrenners dzimis Leipcigā, bet trīs gadu vecumā kopā ar vecākiem pārcēlies uz Berlīni. Viņa dzīve krasi mainījās, kad 12 gadu vecumā sabruka Berlīnes mūris - tolaik tehno mūzika kļuva par emociju un noskaņas izpausmes veidu daudziem, arī Paulam. Tobrīd tas bija kā Vācijas atkal apvienošanās skaņu celiņš. 1992. gadā kopā ar Sašu Funki viņš sāka darboties kā dīdžejs vietējos jauniešu klubos. Drīz vien Kalkbrenners un Funke kļuva pieprasīti Berlīnes “zīmolīgo” klubu dīdžeji, tomēr Paulam radās vēlme spert nākamo soli - radīt pašam savu mūziku. 1999. gadā nāca klajā pirmās Kalkbrennera kompozīcijas. “Atšķirībā no tā laika tradicionāli monotonā un drūmā tehno, viņa sacerējumi bija melodiskāki, piepildīti ar siltumu un gaišumu. Vienlaikus tie joprojām ir tik piesātināti ar enerģiju, ka spēj aiznest klausītāju prom no ikdienas rutīnas un ļauj sajust mākslas klātesamību, ekstāzi, cerību un mīlestību,” vēsta viņa daiļrades pārzinātāji no koncertaģentūras “L.tips”.

Jaunākais albums “Parts Of Life”, kas tika izdots pērn maijā, “ir Paulu raksturojošs un dziļi personisks albums ar nepārprotamu un dramatisku tehno skaņas iemiesojumu.” Šis ieraksts nācis klajā vairāk nekā desmit gadus pēc dubultplatīna statusu ieguvušā minialbuma “Berlin Calling”, un, pēc paša mākslinieka teiktā, ir ”personiskākais un atklātākais sacerējums”, ko viņš līdz šim radījis. Par saviem koncertiem, kādu arī latvju publikai būs iespēja piedzīvot 17. janvārī, Pauls Kalkbrenners saka: “Katru reizi uzstājoties, es būtībā aranžēju savas dziesmas no jauna. Tas salīdzināms ar mirkli pirms ieraksta sākuma, kad viss ir sagatavots. Esot uz skatuves, es aranžēju dziesmas visos to elementos dzīvajā. Tāpēc mani [dīdžeja] seti nekad nevar būt vienādi, pat ja spēlēju vienu un to pašu dziesmu secību vairākkārt.”

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais