Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Eyrth "Fracture"

© Publicitātes foto

Postmetāla brigādes latvju zemē pēdējā laikā savairojušās kā turku kebabnīcas, taču ir arī pa kādai vērā ņemamai.

Lūk, viena no šādām - rīdzinieku blice “Eyrth”. Tā kā studijas projekts izveidojusies 2017. gadā, septembrī klajā nāca grupas pirmais singls "Meadows". Pagājušajā gadā “Eyerth” transformējās par koncertējošu komandu, kura jau iesildījusi tādas pazīstamas grupas kā somu “Kypck” un angļu “Conan”. Pašlaik grupas sastāvā ietilpst Aleksandrs Viklijuks (vokāls), Artjoms Donka (ģitāra), Aleksandrs Andrejevs (ģitāra), Igors Golovins (bass) un Rods B. (bungas). Kas attiecas uz albumu, tad tā ierakstīšanas process ildzis divus gadus. Kopskaitā deviņas kompozīcijas, ieskaitot intro un outro. Mūzika - “doom metal” stilistikai raksturīgs vokāls, “zemās” ģitāras un bungas, taču arī dažādi sempli un ambientie skaņu aranžējumi. Interesanti, ka šis darbs interneta vietnēs “YouTube” un “Bandcamp” ir pieejams divās versijās - parastajā un instrumentālajā. Vēl tikai jāpiebilst, ka “Eyrth” jau izziņojusi tūri pa Latviju un Igauniju, un tuvākais koncerts ir šo sestdien, 12. janvārī, Jelgavas “Melno Cepurīšu balerijā”.

PAR. Rīdzinieku pirmais singls “Meadows” nudien ir labs, taču vēl labāka ir albuma ievadošā dziesma “Cold Front”, kura mazliet atgādina “Cathedral” šīs grupas labākajās izpausmēs. Atzīmēšanas vērta noteikti ir arī “Fathom” - respektīvi viss, kas iziet ārpus šaurajiem “vēnu griezēju” metāla rāmjiem, un, par laimi, šādu elementu te ir visai daudz.

PRET. Nav pat īpaši, kur piesieties. “Fracture” pilnīgi noteikti nekļūs par šo rindu autora iecienītāko latvju metālmūzikas albumu, bet tas ir gaumes jautājums - “post & doom” fanu mums netrūkst.