Grupai "Mehāniskais apelsīns" jauna un stilīga dziesma

© Publicitātes foto

Alternatīvā roka grupa "Mehāniskais apelsīns" klausītāju vērtēšanai nodevusi jaunu dziesmu "Fanks". Tā kalpo kā priekšvēstnesis šogad gaidāmajam grupas debijas albumam.

Alternatīvā roka kvartets "Mehāniskais apelsīns" izveidots 2014. gadā, tās sastāvā apvienojušies četri mūziķi: vokālists/ģitārists Edgars Brākmanis, soloģitārists Artūrs Liede un basģitārists Andrjus Jaņuns (abi muzicē arī Jāņa Bukuma grupā), kā arī bundzinieks Kristaps Kukša (darbojas arī grupā “V.I.P.P. Basbočka”). Pagājušo gadu grupa iesāka ar itin veiksmīgu "Prāta vētras" dziesmas "Četri krasti" kaverversiju, savukārt 2019. gadā nolēmuši piedāvāt oriģinālmateriālu. Jaunā dziesma ir sparīgs rokgabals (mazliet atgādina valmieriešu blici “Age Of Stones”) ar nosaukumā jau pieteiktā fanka piedevām, kurā īpaši spilgti no instrumentālā viedokļa sevi apliecina abi “bukumieši”. Skaņdarbs ierakstīts Valmieras studijā "Hodila Records", bet miksēts un māsterēts Jelgavā pie Kārļa Šteinmaņa. Dziesmai pieejama bezmaksas lejupielādei grupas “Bandcamp” lapā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais