RECENZIJA: Tom Odell "Jubilee Road"

© Publicitātes foto

Lai gan šajā gadā vēl kāds laika strēķītis jāaizvada, jau vērts iemest aci 2019. gada koncertu kalendārā.

Viens no pirmajiem rietumniekiem, kurš ar savu ierašanos aplaimos latvju zemi, būs hita "Another Love" autors, prestižās “Brit Awards” ieguvējs un viens no mūsdienu populārākajiem un pieprasītākajiem jaunajiem dziesminiekiem Toms Odels (28) - viņš iegriezīsies Latvijā savas koncerttūres "Jubilee Road Tour" ietvaros un 29.janvārī uzstāsies koncertzālē “Palladium”. Iepriekšējo reiz viņš šajā zālē pabija 2016. gada martā, bet vēl gadu iepriekš kāpa uz “Positivus Festival” galvenās skatuves. Ieskatoties vēsturē, nākas secināt, ka slavas virsotņu sasniegšanai Odelam nav bijis nepieciešam ilgs laiks - karjeras pirmsākumi meklējami 2012. gadā, kad klajā nāca jau minētā "Another Love", kas uzreiz iekaroja Lielbritānijas pārdotāko singlu Top 10, bet dažus mēnešus vēlāk nodrošināja mūziķim vietu “BBC Sound Of 2013” sarakstā. Arī debijas albums "Long Way Down" (2013) uzreiz kļuva par pārdotāko Lielbritānijā un ieguva Platīna albuma statusu, savukārt pats mākslinieks saņēma prestižo “Brit Award” balvu. 2014. gada nogalē Toms Odels ierakstīja savu versiju par “The Beatles” dziesmu "Real Love", kas kļuva par vienu no pieprasītākajiem singliem Ziemassvētku sezonā Lielbritānijā. Tam sekoja aktīva koncerttūre un albums "Wrong Crowd" (2016), kas ierindojās otrajā vietā Apvienotajā Karalistē. Skaidrs, ka arī viņa trešais studijas albums šajā topā tālu nav jāmeklē - turpat Top 6 tas vien rēgojas.

PAR. Vienkāršība - tas ir galvenais šī britu pianista trumpis. Lielākoties viņš izpilda klavierbalādes, kuras dažkārt bagātina ar gospeļu kori fona vokāla lomā. No šāda stila dziesmām atmiņā paliekošākās noteikti ir “Wedding Day” un kopā ar angļu/vācu dziedātāju Elisu Mertensu ieskaņotā “Half As Good As You”, atzīmējams ir arī pirmais diska singls “If You Wanna Love Somebody”, kā arī dzīvespriecīgās “Son Of A Only Child” un “China Dolls”.

PRET. Patiesībā Toms Odels - tas ir muzikāli jauneklīgs, enerģisks un modernizēts Eltons Džons, bet par ko šis vīrs tiek tā cienīts un godāts, un kāpēc uz viņa koncertiem nāk tūkstošiem klausītāju, nav saprotams. Ar šo puisi ir tāpat. Dažām dziesmām no viņa repertuāra īstā vieta būtu baznīcā (“You’re Gonna Break My Heart Tonight”) vai Burkā kundzes rīkotajās vakariņās sveču gaismā (“Jubilee Road”, “Queen Of Diamonds” u.c.). Arī viņa balss dotības ne vienmēr pārliecina.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.