RECENZIJA: Def Leppard "The Story So Far"

© Publicitātes foto

Savulaik tieši ar 1977. gadā izveidoto šēfildiešu smagā roka apvienību “Def Leppard” iesākās apskatnieka padziļinātākās gaitas pa pasaules “hard & heavy” laukiem – ar albumā “Hysteria” (1987) iekļauto dziesmu “Women”.

Ieraugot mūzikas ierakstu veikalā jaunu “leppardu” ripuli, bija iemesls painteresēties, kā tad šai grupai sokas. Grupas sastāvā joprojām ir vokālists Džo Eliots, ģitāristi Fils Kolens (no 1982. gada) un Vivjens Kempbels (pievienojās pēc Stīva Klārka nāves, 1992. gadā), basists Riks Sevidžs (abi ar Eliotu ir vienīgie, kas grupā ir no pašiem pirmsākumiem) un vienrocis bundzinieks Riks Alens (no 1978. gada). Grupas diskogrāfijā ir ducis studijas albumu, no kuriem pēdējais izdots pirms trīs gadiem, kā arī divi koncertnieki un četras labāko dziesmu izlases. Pie pēdējām pieder arī apskatāmais dubultalbums, kurā kopumā iekļauti 35 gabali, tostarp arī “Depeche Mode” hita “Personal Jesus” kaverversija, ko līdz šim varēja noklausīties tikai “Spotify” un citos straumēšanas servisos. Pirmajā diskā dominē “Def Leppard” veiksmīgākajos albumos “Pyromania” (1983), “Hysteria” (1987) un “Adrenalize” (1992) iekļautais skaņu materiāls, bet otrajā CD lielākoties ir relatīvi svaigākas, mazāk dzirdētas un diemžēl arī popsīgākas dziesmas.

PAR. No “Def Leppard” daiļrades pielūdzēja viedokļa raugoties, labu dziesmu te netrūkst: “Animal”, “Photograph”, “Love Bites”, “Pour Some Sugar On Me”, “Armageddon It”, “Foolin’”, “Rocket”, “Rock Of Ages”, “Hysteria”, “Bringin’ On The Heartbreak” utt., u.tjpr. Taču pašu lielāko un patīkamāko pārsteigumu rada dziesmas, kuras ir salīdzinoši mazāk dzirdētas vai pat pasprukušas garām kārtīgi nenoklausītas, un tādas te ir divas - “Now” (no 2002. gadā izdotā “X”) un “Undefeated” (no “Mirror Ball - Live & More”), kuras komplektā ar “Tonight” uzmodina no miega otrā diska beigu daļā.

PRET. Pat “vikipēdijā” ar vāji slēptu ironiju minēts, ka šī izlase būtībā ir iepriekšējo izlašu apkopojums, tikai šoreiz klāt nākušas labākās dziesmas no pēdējos gados klajā nākušajiem albumiem “Songs From The Sparkle Lounge” (2008) un “Def Leppard” (2015), kā arī pāris jauni gabali (kurā vietā?). Labi, tas nekas, taču no albuma “Hysteria” te ir iekļautas sešas dziesmas (pavisam albumā ir ducis), bet nav “Women”! Kāpēc pieņemts lēmums atstāt aiz borta tieši šo dziesmu, skaidrojumu neizdevās atrast. Nu, tad pērciet savu albumi paši!

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.