Rīgā atgriežas vācu sintīpopa grupa "De/Vision"

© Publicitātes foto

Pēc vairāku gadu pārtraukuma ar koncertu Rīgā atgriežas vācu elektronikas un sintīpopa grupa “De/Vision”, kas jaunā gada pirmajās dienās, 4. janvārī, uzstāsies Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā.

Pirmoreiz vācu grupa “De/Vision” Rīgā viesojās 2006.gada maijā ar koncertu par mākslas centru “Zuzeum” pašlaik pamazām pārtopošajā “Sapņu fabrikā”. Pēc tam - 2008. gada augustā, kad uzstājās Latvijas Universitātes jauno studentu jeb Aristoteļa svētkos. Nākamais koncerts bija pēc diviem gadiem, kad vācieši spēlēja nu jau vairs neesošajā “Nabaklab”. Ja atmiņa neviļ, tad pēc tam šī grupa vismaz Rīgā vairs nav manīta. Šoreiz uzstāšanās vieta nebūs tik dīvaina, cik pats tās iemesls - “De/Vision” šeit koncertēs Ziemeļeiropā vērienīgākā meistaralus festivāla “Riga Craft Beer Weekend” ietvaros, lai, kā sola tā organizatori, “ar pamatīgu enerģiju vairāk nekā pusotras stundas garumā uzlādētu rīdziniekus un pilsētas viesus.”

Grupas “De/Vision” darbība aizsākās elektroniskās mūzikas ziedu laikos - 1988. gadā, kad vācu pilsētā Darmštatē trīs draugi - vokālists Stefens Kets un taustiņinstrumentālisti Tomass Adams un Markus Ganserts nolēma izveidot muzikālu apvienību. Viņu izpildītās melanholiskās sintīpopa melodijas ātri iekaroja klausītāju sirdis, kamēr kritiķu nostāja aizvien palikusi visai rezervēta, visbiežāk piedēvējot grupai "Depeche Mode" atdarināšanu. Līdz ar jauno tūkstošgadi "De/Vision" raksturīgi muzikāli eksperimenti, kur skanējumu papildina ģitāras un dzīvās bungas. 2018. gadā “De/Vision” atzīmēja savas pastāvēšanas 30 gadus, laižot klajā savu pēc skaita četrpadsmito studijas albumu “Citybeats”. Mūzikas pazinēji, ka tas, tāpat kā šī diska priekštecis “13”, ir kā atgriešanās pie “De/Vision” saknēm. Tiesa, tā gandrīz par katru savu albumu saka teju katra otrā no visām pasaules kādreiz slavenajām grupām…

Festivāls “Riga Craft Beer Weekend” Ķīpsalas hallē 4. un 5. janvārī. Tā saucamo “craft” jeb amatalus darītāju un cienītāju vidū šis ir labi zināms pasākumu formāts, kas risinās visos pasaules reģionos un garantē iespēju vienuviet satikt neparastākos un interesantākos amatalus ražotājus. Latvijā tas risināsies pirmoreiz, pulcējot aptuveni 60 meistaralus darītājus no visas pasaules. Interesanti, ka festivāla aktivitātēs iesaistīsies arī “De/Vision” mūziķi: plānots, ka pēc koncerta (uzsvērsim - pēc koncerta!) viņi iejutīsies apmeklētāju lomā, lai nodegustētu kādu no 480 meistaralus veidiem, kas bez papildus samaksas degustācijai būs pieejami arī ikvienam festivāla apmeklētājam.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais