Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Markus Riva iegūst ukraiņu "Gada dziesmas" balvu

© Publicitātes foto

Dziedātājs un TV šova “X Faktors” vadītājs Markus Riva šonedēļ Kijevā notikušajā TV kanāla ”Ukraina” mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā ieguvis prestižo balvu “Gada dziesma” par savu duetu ar Ukrainā populāro dziedātāju Myata.

Šonedēļ Kijevā uz “Palace Ukraine” galvenās skatuves risinājās Ukrainas skatītākā un galvenā nacionālā TV kanāla “Ukraina” mūzikas balvu pasniegšanas ceremonija “Jaungada muzikālā platforma”. Markus Riva saņēma “Gada dziesmas” balvu par duetā izpildīto “Ņe vidpuskaj” (“Nepalaid”). Gada sākumā izdotā dziesma ir ierakstīta ukraiņu valodā un ļoti īsā laikā tā sasniedza hita statusu, ilgstoši saglabājot līderpozīcijas galvenajos Ukrainas mūzikas topos un aptaujās.

“Esmu ļoti priecīgs un gandarīts saņemot savu pirmo mūzikas balvu Ukrainā, vēl jo vairāk tāpēc, ka tā ir tik nozīmīga,” saka Markus Riva. “Īpašs prieks par to, ka šo dziesmu uzvarai ir izvirzījuši tieši klausītāji, kas man kā māksliniekam, kurš nāk no citas valsts, ir pati svarīgākā atzinība. Tas pierāda, ka mūzikā robežas nepastāv.”

“Muzikālā platforma” ir viens no skatītākajiem TV kanāla “Ukraina” šoviem. No simts populārāko gada dziesmu vidus ar klausītāju balsojuma palīdzību tika izvēlētas 25 pašas populārākās. Šīs dziesmas izskanēja arī īpašā balvu pasniegšanas ceremonijā “Jaungada muzikālā platforma”, kurā uzstājās šī brīža populārākie un atzītākie ukraiņu dziedātāji. Ceremonija īpašā TV šova versijā tiks translēta TV kanāla “Ukraina” ēterā Vecgada vakarā. Jāatgādina, ka rudenī Markus Riva izdeva savu piekto studijas albumu ar “I Can”. Šobrīd viņš gatavojas Eirovīzijas atlases dziesmu konkursam “Supernova”, kurā mūziķis piedalās ar dziesmu “You Make Me So Crazy”.