RECENZIJA: Purple Negative “Soap”

© Publicitātes foto

“Purple Negative” ir pavisam jauna alternatīvā roka, cik noprotams, tad no Rīgas. Savu debijas EP ar četrām dziesmām mūziķi iesnieguši arī Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta mikrofons”, taču diez vai viņiem izdosies iekļūt debitantu Top 5 – pārāk spēcīga konkurence. Šī grupa radusies 2017. gadā, kad, pajūkot formācijai “The Libereths”, vokāliste Elīza Daine un ģitārists Roberts Gromovs izlēma veidot jaunu sastāvu ar citu skanējumu. Grupa ar nosaukumu “Purple Negative” pirmo reizi uzstājās klubā “Depo”, pasākumā “Fuck School Fest”, šogad aktīvi spēlēts arī citās vietās. “Jau kopš pirmā koncerta “Purple Negative” ir veidojuši jaunas dziesmas, katru ar savu unikālo skaņu un nokrāsu – sākot no dinamiskām, pankroka iedvesmotām, dziesmām līdz plūstošām indī roka skaņām,” vēsta paši mūziķi. Paralēli spēlēšanai koncertos, augustā uzsākta debijas EP ierakstīšana. Šis minialbums veidots pašu spēkiem, dziesmas savā guļamistabā ierakstījis un miksējis grupas ģitārists Roberts Gromovs.

PAR. No muzikālo ideju viedokļa raugoties, “Purple Negative” ir ļoti cerīga blice - trīs no četrām dziesmām vērtējamas kā izdevušās. Pirmām kārtām tas sakāms par hārdkorīgo “Disposable” un tituldziesmu “Soap”, kas noslēdzas ar mežonīgas kaķenes cienīgu vokālu. “Dzīvajā” tam visam vajadzētu skanēt vēl labāk, bet par to, cita starpā, katrs var pārliecināties šo sestdien, 22. decembrī, Jelgavas “Melno cepurīšu balerijā”.

PRET. Mjā, diemžēl var just, ka EP rakstīts guļamistabā… “Purple Negative” skanējums vēl ir ārkārtīgi jēls, šai grupai vēl daudz darāmā, taču divas lietas ir skaidras: vajadzētu atturēties no “plūstošām indī roka skaņām” un puisi pat kā fona vokālistu nelaist klāt mikrofonam šāviena attālumā. Citādi sanāks tik štruntīga dziesma kā “Misplaced”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.