RECENZIJA: LP "Heart To Mouth"

© Publicitātes foto

Ekstravagantā amerikāņu indīpopa izpildītāja LP (Laura Pergolici) pie mums jau sajutusies kā mājās – teju pusgada laikā viņa ar koncertiem latvju zemi aplaimoja divas reizes, proti, 2018. gada jūlijā un 2017. gada decembrī.

Tas nozīmē, ka arī latvju klausītāji viņu droši vien būs sākuši uztvert kā savējo, un ar pavisam citādākām acīm skatīsies (un ausīm klausīsies) Lauras jaunāko studijas albumu. Arī “Heart To Mouth” nav radījis rezonansi lielāko valstu topos, un arī LP piektais studijas albums, tāpat kā tā priekšteči, atzīmējies tikai Itālijas, Francijas un Beļģijas topu tabulās, bet tā jau sākts pierasts - kaut cik vērā ņemamus panākumus no komerciālā viedokļa LP līdz šim guvusi tikai ar savu superhitu “Lost On You” (interneta vietnē “YouTube” tā hits skatīts jau 228 miljonus reižu!). Diezgan neizprotami, ja ņem vērā to, ka LP savas karjeras laikā radījusi dziesmas tādām zvaigznēm kā Riannai, Kristīnai Agilerai, “Backstreet Boys”, Šērai un citiem.

PAR. Droši un pārliecinoši, īsti LP stilā. Noklausoties albumu, šķita, ka kā singlu no tā varētu virzīt “Girls Go Wild”, kurā dziedātāja likusi galdā visus savus trumpjus, ieskaitot svilpošanu, un izrādās, ka tāpat domājuši arī izdevēji. Kā ļoti labas jāvērtē arī “Dreamcatcher” un it īpaši “When I’m Over You”, interesanta ir ģitāras saspēle ar balsi kompozīcijā “The Power”, savukārt dziesmā “Dreamer” savos parametros diezgan sīciņā LP atgādina, ka ar savu balsi spēj noraut jumtu jebkurai arēnai.

PRET. Albumā ir ducis dziesmu, taču jau mazliet pēc tā vidusdaļas uzmanība sāk atslābt, un sāc šo ripuli klausīties vienkārši kā turpinājumu labi iesāktajam. Tam iemesls ir vairākas “tukšās” dziesmas (piemēram, “One Night In The Sun”) vai kaitinoši gabali (kas, pie velna, ir “House On Fire”?!), kas beigu galā liek aizdomāties, vai šis albums būtu pelnījis augstāku atzīmi par trijnieciņu.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.