Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Kristīne Prauliņa, Ralfs Eilands & "Very Cool People" "Snowman's Express"

© Publicitātes foto

Pašā šā mēneša sākumā Kristīne Prauliņa, Ralfs Eilands un grupa "Very Cool People" izdeva kopīgu Ziemassvētku albumu un pieteica tā prezentācijas koncertus – tie būs divi, mūzikas namā "Daile", un abi notiks 25. decembrī.

Šajā albumā iekļautas gan absolūti jaunas mūziķu sacerētās oriģināldziesmas, gan pašu aranžētas versijas labi zināmiem skaņdarbiem. Piemēram, diska pirmā singla "Wonderful Christmas Time" autors ir Pols Makartnijs, vēl tajā atrodama arī Džona Lenona dziesma "Happy Xmas (War Is Over)", tāda Ziemassvētku klasika kā tradicionālie skaņdarbi "Silent Night" un "Auld Lang Syne", kā arī "Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!", "Jingle Bells", "Winter Wonderland", "Merry Christmas Baby" un pat "Cukurplūmju laumiņas deja" (angliski tā saucas glītāk - “Dance Of The Sugar Plum Fairy”) no Pētera Čaikovska baleta "Riektskodis". Skaņu materiāls ieturēts labākajās fanka un soulmūzikas tradīcijās, radot dzīvespriecīgu svētku atmosfēru. Albumā iekļautas 12 dziesmas, tās visas iedziedātas angļu valodā.

PAR. Ja nu kaut kas spiestā kārtā jāizvēlas Ziemassvētku apnicīgi vienveidīgā muzikālā noformējuma vidū, tad “Sniegavīra ekspresis” varētu būt viens no labākajiem risinājumiem (aiz Onkel Tom diska “Ich glaub’ nicht an den Weihnachtsmann”, protams…). Alternatīvie Z-svētki ar šai tematikai atbilstošiem tekstiem, kā arī Kristīnes un Ralfa brīvajām vokalīzēm un "Very Cool People" instrumentālajām izpausmēm “jam session” līmenī - kāpēc gan ne?! Labākās dziesmas ir pašu šī projekta dalībnieku sacerētās “St. James” (Elvijs Grafcovs, Ralfs Eilands) un “Call Me This Christmas” (Valters Sprūdžs, Kristīne Prauliņa), taču arī dižgaru radīto kompozīciju kaverversijām nav ne vainas. “Let It Snow!” ar regeja piesitienu un “riekstkoža” dziesma rada smaidu - arī tas Ziemassvētkiem piederas.

PRET. Klasiskās kluso un balto svētku dziesmas ir grūti padarīt viegli klausāmas, piemēram, Lenona šķebinošo “Happy Xmas” nespēj glābt pat Kristīne. Protams, šis ir komerciāls projekts, bet varam pievērt uz to acis - tādi taču ir visi šie svētki.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.