Valdis Zatlers pilī tiksies ar skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatoriem un dalībniekiem

Šodien Rīgas pilī Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri tiksies ar X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatoriem un dalībnieku pārstāvjiem.

Uz tikšanos ar valsts pirmo pāri Rīgas pils dārzā pulcēsies vairāk nekā 300 dziesmu un deju svētku dalībnieki, aģentūru LETA informēja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Tikties ar prezidentu aicināts Dobeles mūzikas skolas zēnu koris ar diriģenti Karīnu Zandersoni, Tukuma Raiņa ģimnāzijas jauktais koris "Savējie" ar diriģenti Rasmu Valdmani, Madonas 1.vidusskolas 5.-9.klašu koris ar diriģenti Iji Voiniču un Ventspils 1.ģimnāzijas meiteņu koris "Dzeguzītes" ar diriģenti Irēnu Irbi.

Tāpat Rīgas pilī tiks gaidīts Jēkabpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra 5.-6.klašu deju kolektīvs "Pastalnieki" ar vadītāju Aiju Rūlieti, Ventspils novada Stiklu speciālās internātpamatskolas deju kolektīva 5.-9.klašu grupa ar vadītāju Māru Ērgli, Rēzeknes 6.vidusskolas pūtēju orķestris ar diriģentu Jānis Pavlovski, Rīgas 6.vidusskolas pūtēju orķestris ar diriģentu Haraldu Bārzdiņu, Preiļu Valsts ģimnāzijas folkloras kopa "Rūtoj" ar vadītāju Ilzi Rožinsku un Rēzeknes kultūras nama folkloras kopa "Vīteri" ar vadītājiem Sandru Stari un Eināri Lipski.

Kā ziņots, X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiek Rīgā šonedēļ.

Vairākos svētku pasākumos piedalīsies arī Zatlers. Viņš 10.jūlijā kā svētku patrons kopā ar kundzi Lilitu dosies svētku gājienā. Tās pašas dienas vakarā Zatlers uzrunās svētku dalībniekus un skatītājus vakara koncertā Mežaparkā. Savukārt svētdien Valsts prezidents kopā ar dzīvesbiedri apmeklēs deju lielkoncertu stadionā "Daugava".

Svarīgākais