Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dita Lūriņa un Zane Dombrovska aicina satikties pie Kamīna&vīna

© publicitātes

Radošā sadarbībā satiekoties divām dziedošām aktrisēm -  Ditai Lūriņai un Zanei Dombrovskai - ar ģitāras noskaņu meistariem Gintu Solu un Aigaru Voitišķi, ir tapusi svētku koncertprogramma Kamīns&vīns, ko mūzikas cienītāji varēs izbaudīt 17.decembrī kino Splendi Palace café Film Noir un 22. decembrī  Villa Santa Cēsīs.

Tā būs intelektuāla noskaņu mūzika nesteidzīgam un meditatīvam svētku mirklim, ieturēta unplugged akustiskajā estētikā - īsti piemērota, lai decembra pirmssvētku steigā apstātos, ieelpotu un lēni izbaudītu ziemas vakara noskaņu pie kamīna un vīna.

Dažādos laikos tapušās Aigara Voitišķa ziemas un Ziemassvētku tematikai veltītās dziesmas ar leģendāro Latvijas dzejnieku Vizmas Belševicas, Ojāra Vācieša, Pētera Brūvera un citu autoru vārdiem, ir ieguvušas jaunu skanējumu neparastos muzikālajos aranžējumos, kuros ieskanas gan Noras Džonsas, gan Deivida Linča Twin Peaks intonācijas un pat Ņūorleānas blūza noskaņa.

Kā muzikāla dāvana Ziemassvētkos ir tapusi arī jauna Aigara Voitšķa dziesma ar Pētera Brūvera vārdiem “Ejam ciemā” - rakstīta speciāli Ditas Lūriņas un Zanes Dombrovskas balsīm.

“Šajos svētkos aicinām nepalikt vienam. Prieks un labs noskaņojums ir atkarīgs tikai no pašiem, tādēļ ne vienmēr ir jāskumst un jāgaida, līdz kāds atnāk pie Tevis, varbūt Tu pats vari būt tas, kurš iet ciemā un sagādā kādam prieku. Mēs esam priecīgi, ka šajos svētkos varam iet ciemā pie klausītājiem un aicinām viņus nākt ciemos pie mums un satikties brīnišķīgos koncertos. Mūsu jaunā dziesma, kas ar savu sprigano ritmu piešķirs dzirkstelīti meditatīvā noskaņā ieturētajai koncertprogrammai, arī mums pašiem simbolizē to kopā būšanas prieku, kurā gribam dalīties ar klausītājiem,” saka Dita un Zane.