Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: P.O.D. "Circles"

© Publicitātes foto

Amerikāņu kristīgā (!) “nu metal” grupa “Payable On Death” jeb “P.O.D.” kļuva populāra vienā rāvienā – ar savu ceturto studijas albumu “Satellite” (2001), kurā bija supergrāvējs “Alive”, kā arī tādas dziesmas kā “Boom”, “Youth Of The Nation” un citas.

Šis albums štatos iekļuva Top 6 un atzīmējās arī britu topā - nevienam citam “P.O.D.” albumam nav izdevies pat pietuvoties “Satellite” panākumiem. Neskatoties uz to, šī grupa negrasās dusēt uz seniem lauriem un izdevusi savu jau desmito studijas ripuli (vēl tās kontā ir trīs koncertnieki un divas labāko dziesmu izlases). Pēdējā laikā kaut kā nebija sanācis pievērst uzmanību “P.O.D.” daiļradei, taču nekas īpašs nav mainījies - pie mikrofona jau no pašiem grupas darbības pirmsākumiem 1992. gadā ir Sonijs Sendovals, ģitāru spēlē Markoss Kurjēls, basģitārists ir Trā Deniels, bet bundzinieks - Vū Bernardo. “Ar savu jauno albumu mēs neorientējāmies ne uz hārdkora, ne pankroka, ne metālmūzikas auditoriju - mēs vienkārši vēlējāmies spēlēt mūziku, kas būtu saprotama mūsdienu paaudzei, tā paplašinot klausītāju loku,” skaidro Sendovals. “Pie tam mēs neesam nodevuši savus ideālus un neliekuļojam.” “P.O.D.” nudien joprojām spēlē kristīgo “nu-metal”, tikai skanējums ir mazliet modernizēts un padarīts daudzkrāsaināks, te var saklausīt pat regeja un soulmūzikas elementus.

PAR. Lai gan “nu-metal” ēra sen beigusies, un daudzi šim smagās mūzikas stilam dimdina kapu zvanus, joprojām atrodas drosminieki, kas spēlē tieši šādu mūziku, turklāt dara to labi - “P.O.D.” var droši pieskaitīt šai saimei. “Circles” skan jauneklīgi un enerģiski, tieši tāpat, kā tas bija šīs grupas darbības sākotnējā periodā. Klausoties superīgo “Panic Attack” (un arī “Soundboy Killa”), nākas pārsteigumā vēlreiz aplūkot “P.O.D.” sastāvu - vai pie viņiem nav iemaldījies pats Vess Borlends?! Nē, spēlē Kurjēls, taču abas minētās dziesmas jau velk uz vismaz “Boom” jaudas pusi. Uzteicamas ir arī sparīgās “nu-metal” dziesmas “Rockin’ With The Best” (šķiet, pateicoties tieši tai apskatnieki mēģina atrast kaut kādas līdzības ar “Beastie Boys”), “Listening For The Silence” un “Home”, kā arī mazliet melodiskākie “Always Southern California” un “Dreaming” (tas gan aizdomīgi atsauc atmiņā “Papa Roach” hitu “Periscope”). Labs albums!

PRET. Protams, viss albums nav tik veiksmīgs kā jau piesauktie gabali, taču tas nebūtu nekas, - kura grupa gan spēj visu ierakstu nomaukt vienā elpas vilcienā!, taču te ir arī tāda dziesma kā “Fly Away”, kuru rakstot “P.O.D.” laikam prātojuši albumam piesaistīt Bobu Mārleju vai Snoop Dogg - tas gan ir lieki.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.