Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Kristīne Prauliņa "A Warmer October"

© Publicitātes foto

Lai cik tas nešķistu dīvaini, taču "A Warmer October'' ir gados jaunās, taču uz skatuves jau gana pieredzējušās džeza dziedātājas Kristīnes Prauliņas debijas soloalbums.

Pat trakāk - tas nav pat albums, bet tikai minialbums jeb EP ar nieka četrām kompozīcijām! Šis ripulītis tapis pēdējā pusgada laikā, un ir "mākslinieces ilgi lolota sapņa par savu oriģinālmūziku pirmais pieturpunkts”, Kristīnei sadarbojoties ar pašas īpaši izmeklētiem Latvijas mūziķiem, kā viņa pati saka, "manu super-sastāvu" - Tomu Mikālu pie klavierēm, Jāni Kalniņu pie ģitāras, Valteru Sprūdžu pie basa un Kasparu Kurdeko pie bungām. Visi dziesmu teksti un melodijas ir Kristīnes radīti, ieraksti tapuši vasaras karstumā mazā mājiņā Kāla ezera krastā, vietā, kura Kristīnei esot ļoti mīļa kopš pavisam agras bērnības. „Šīs dziesmas ir mans stāsts, mans redzējums, manas ilgas un mans prieks, tas, kas es šobrīd esmu. Tam nav jābūt perfektam, nav nevienam jāizpatīk, man galvenais ir būt patiesai pret sevi šeit un tagad," tā Kristīne. Stilistiski tas gan nav džezs, bet drīzāk kaut kas soulmūzikai tuvāks. Albumā iekļautās „četrītes” ir angliski, taču pavasarī tiek plānots izdot singlu arī latviešu valodā.

PAR. Šo ierakstu tiešām darinājis „supersastāvs”, kas attiecas gan uz minētajiem četriem instrumentālistiem, gan uz pašu Kristīni, kuras balss dotības neprasa komentārus - ne velti viņu atbalsta Raimonds Pauls, kurš vienmēr iestājies par labām „dziedamajām rīklēm”, un te nu tā ir visā savā krāšņumā. Savukārt no muzikālā viedokļa izceļama, piemēram, „pop jazz” stilā ieturētā „Simple Things”ar Kristīnes vokālo paraugstundu un Kalniņa ģitārmeistarstiķiem, kā arī viegli relaksējošā „Home”.

PRET. Jāatzīst, ka Kristīnes kā komponistes dotības neliek palikt ar vaļā muti - it kā nav slikti, taču nav arī diez ko uzrunājoši. Piemēram, „The Now” - parasta ierindas dziesmiņa, kādu ir tūkstošiem. Protams, tās ir tikai četras dziesmas, secinājumus izdarīt pāragri, gaidīsim turpinājumu.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.