Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Future Jets "Mindsetter"

© Publicitātes foto

Nedēļas nogalē krogā "Aptieka" savu mazalbumu (tā latviski tiek dēvēts EP) prezentēja latvju smagā roka grupa "Future Jets".

Šis četru dziesmu apkopojums tapis laika posmā no 2017. gada nogales līdz 2018. gada septembrim, pašu spēkiem ierakstoties mēģinājumu studijā Ādmiņu ielā. "Dziesma “Mindsetter” ir par ticību visumam un domu enerģijas sūtīšanu tajā. Savukārt pārējās dziesmas ir par gaisīgākiem tematiem - vietu, kur grupa raksta mūziku, par dzērieniem, sievietēm un mīlēšanos," par savu garadarbu stāsta grupas pārstāvji. Šī ieraksta mikss tika uzticēts Kārlim Šteinmanim no "Unity Audio", bet dziesmas māsteringu veica Fabians Tormins "Plätlin Mastering" studijā Vācijā. Jā, bet kas tas ir "Future Jets"? “Grupa “Future Jets” ir no Rīgas un izpilda rokmūziku mūsdienīgā skanējumā. Tās sastāvā ir mūziķi, kas pieredzi guvuši grupās "Parara", "Harta", "Oghre", "Omerta" un citās,” tāds ir oficiālais skaidrojums no šīs grupas nometnes.

PAR. Vecās skolas “hard & heavy” ar labu instrumentālo sekciju. Dziesmas ieturētas labā tempā, to ritmiskajā zīmējumā var atrast arī pa kādai pērlei. No šī aspekta raugoties, labākās dziesmas ir “Hidden Gems” un ar atmiņā paliekošu melodiju apveltītā “Just Here For The Drink” (tās noslēgums gan sačakarēts ar nevajadzīgu psihedēliskajiem veidojumiem). Arī “Roleplay” nav ne vainas, un tā nu dīvainā kārtā sanācis, ka pēdējā vietā ir jāliek juceklīgā tituldziesma, kuru paši mūziķi savā vērtību skalā laikam redz kā pirmo.

PRET. Pēc četrām dziesmām izdarīt kaut kādus secinājumus būtu pāragri, taču pagaidām "Future Jets" skan pārlieku primitīvi. Ja spēlē šādu “hard & heavy”, tad enerģijai vajadzētu gāzties pāri malām (iespējams, ka “dzīvajā” tā arī ir), bet ieraksts rosina doties smērēt brokastu desmaizi vai gatavot vakara sendviču, nevis noskaņoties kareivīgiem darbiem. Vājākā vieta - vokāls.