''Bildes'' finišēs ar veterānu koncertu

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 1. decembrī, Rīgas Kongresu namā notiks mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” veterānu koncerts, kas noslēgs ikgadējo, pēc skaita jau 33., šī pasākuma programmu.

“Bilžu” veterānu koncerts piedāvā stilistiski daudzveidīgu programmu - “Stiprās sievas”, r/a “Zvani”, “Dzidriņas megasistēma”, Annija Putniņa, “Harmonija Rīgai”, “Urbix”, Līga Rīdere un Jānis Bukums, Ieva Akuratere un Aivars Hermanis, “Dzeltenie pastnieki”, Varis Vētra, Laimis Rācenājs, Ivars Pētersons, “Pērkons” u.c.

Ierasti “Bildēs” tiek sumināti klātesošie apaļo dzimšanas dienu gaviļnieki, kuri savu jubileju nolēmuši atzīmēt publiski - kopā ar klausītājiem. Šogad 50 gadi aprit Ivaram Pētersonam un pianistam Gintam Žilinskim, savukārt 60 gadus svin Ieva Akuratere, Juris Kulakovs un Laimis Rācenājs. Ieva šajā koncertā būs dzirdama pat divas reizes - gan ar “Pērkonu”, gan kopā ar Aivaru Hermani, dodot klausītājiem iespēju vēl pirms 5. decembrī mūzikas namā “Daile” paredzētās prezentācijas dzirdēt jaunajā albumā “Vēlēšanās” iekļautās dziesmas.

No retumiem jāmin iespēja skatīt vaigā grupu “Dzidriņas megasistēma”, kura uzstājas ļoti reti, bet šoreiz vēl turklāt uzstāsies savā pirmajā sastāvā: Normunds Rutkis, Ēriks Loks un Roberts Gobziņš. Uz “Bilžu” skatuves atgriežas arī “Dzeltenie Pastnieki”, kuri festivālā debitēja 1996. gadā, Rīgas Politehniskā institūta zālē uzstājoties kopā ar Robertu Gobziņu. Šajā rudenī “pastnieki” izdevuši jaunu albumu “Nepieklājīgā meitene”.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais