Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VIDEO: "The Factor" laiž klajā Bindemaņa režisētu klipu

© Publicitātes foto

Rokmūzikai draudzīgajā bārā “Garāža” sestdienas vakarā tika prezentēta smagās mūzikas grupas “The Factor” dziesmas “Midnight Callers” jaunā versija un videoklips. Tā režisors ir odiozais Kaspars Bindemanis.

atavošanās šī klipa filmēšanai noritējusi ilgi, ilgi: pēc grupas līdera Edija Rudža versijas trīs gadus, bet pēc Kaspara - pat visus sešus. Tā nu ik pa pāris mēnešiem abi sazvanījušies un prātojuši, ka nepieciešams kaut ko pasākt, līdz beidzot Edijs reiz piezvanījis un teicis, ka nākamajā nedēļā ir filmēšana. Bindemanis ķēries pie dziesmas videoversijas realizēšanas ar vērienu, tāpēc Edijs neliekuļojot varēja teikt, ka šis ir pats dārgākais videoklips “The Factor” pastāvēšanas vēsturē. Taču rezultāts sanācis itin iespaidīgs - klips ir katra iztērētā eiro vērts, tas izskatās un izklausās kā Rietumu produkts. Par to varēs spriest arī Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta mikrofons” žūrija videoklipu kategorijā.

Jāpiebilst, ka šis klips ir pirmais, kurā skatītāji varēs redzēt un klausītāji dzirdēt “The Factor” jauno vokālistu - desmit gadus grupā pavadījušo Mārtiņu Kazradzi pie mikrofona nomainījis Edija ieroču biedrs (abi kopā savulaik rīkoja arī festivālu “Klang!”), grupas “Relicseed” līderis Edgars Rakovskis. “Midnight Callers” ir pirmā pārskaņotā dziesmu versija, kurai sekos virkne citu, taču ne visas. Protams, Rakovskis nāk ar savu idejisko pienesumu, līdz ar to var prognozēt, ka “faktoru” skanējums mainīsies, taču tikpat droši jau tagad var teikt, ka uz labo pusi. Jānomierina “The Factor” fani - koncertos pieprasītākais hits “Ļauj man dzert” skanēšot arī Edgara vokālajā versijā. Pārējie “faktori” ir nemainīgi: Edijs Rudzis (ģitāra), Kārlis Lukstaraups (ģitāra), Mikus Visendorfs (bass) un Ingus Ziediņš (bungas). Pirmā grupas uzstāšanās jaunajā sastāvā notiks pavisam drīz - 14. decembrī Jelgavas “Melno Cepurīšu Balerijā”. Nākamā gada aprīlī grupa plāno doties desmit koncertu plašā tūrē pa Nīderlandi, Vāciju un Beļģiju.

Starp citu, Rakovska pievienošanās “faktoriem” nenozīmē “Relicseed” beigas. Lai gan par savas grupas turpmākajām gaitām Edgars bija ierasti noslēpumains, vismaz tik daudz no viņa izdevās izspiest, ka nākamā gada beigās plānots jauns albums. Koncertēšana pašu mājās nav “Relicseed” prioritāšu sarakstā, bet ārzemēs grupa atrādīšoties gan. Pagaidām nav precīzas skaidrības arī par sastāvu, taču palīdzēt būšot gatavs daudzos projektos nodarbinātais basģitārists Jānis Olekšs, kura pamata darbavieta ir grupa “Laime pilnīga”.