Latvijā ar koncertu atgriezīsies spožie ''The Tiger Lillies''

© Publicitātes foto

Dramatisks saviļnojums, klaunu ietērps un ironija – tas raksturo pirms trīs gadu desmitiem Londonā izveidotās grupas “The Tiger Lillies” daiļradi. Tā savu karjeru uzsākusi 90. gados Prāgā, čehu galvaspilsētā uzstājoties prostitūtām bāros un ielās, un tieši Prāgā top “The Tiger Lillies” jaunais albums, kura atskaņošana gaidāma koncertā Rīgā, VEF Kultūras pilī, 23. janvārī.

The Tiger Lillies” savā daiļradē savieno šķietami nesavienojamas lietas - ironiju, kabarē, ekstraordināru muzikalitāti, tumšas skumjas, taču dažkārt arī izsmalcinātību un tīru skaistumu. Šīs īpašības padara grupas uzstāšanos atšķirīgu, tā ir daudzslāņaina un vienaldzīgos neatstāj. Grupa Latvijā uzstāsies jau ceturto reizi, turpinot iekarot arvien jaunu klausītāju sirdis. “The Tiger Lillies”, tā sauktie “skatuves anarhisti”, izdevuši jau vairāk kā 40 (!) albumu, savukārt to jaunākais veikums “The Devil’s Fairground” tika ierakstīts šā gada 26. un 27. oktobrī dzīvās uzstāšanās laikā Prāgā kopā ar laikmetīgo Berga Orķestri. “Nostaļģija, ironija, skarbs humors un nebeidzams skaistums,” tā par jauno albumu izsakās paši tā radītāji.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais