Dafnei otrais singls un videoklips

© Publicitātes foto

Pamazām savam soloalbumam tuvojas dziedātāja Dagnija Millere-Balandīna, kas sologaitās startē ar skatuves vārdu Dafne. Nupat klajā nācis viņas otrais singls “Vārdu spēles”, pie viena prezentējot visnotaļ pārdomu pilnu un ar dabas spēku piesātinātu videoklipu, kas “aicina ļauties latviskajam un mazliet maģiskajam sievišķās enerģijas spēkam.”

Dziesmas “Vārdu spēles” videoklipa prezentācija nedēļas nogalē notika kafejnīcā “Buberts”. Iesākumā uzstājās Balandīnu ģimenes draugi, bet pēc tam tie, kas spēja sagaidīt Dagnijas alias Dafnes vīra Raita Balandīna ģitāras skaņošanas demonstrējumu padsmit minūšu garumā beigas, varēja dzirdēt pāris Dafnes dziesmas un noskatīties klipu. Jāsaka, ka Dafnes sologaitas ieinteresē aizvien vairāk - labs bija jau pirmais singls “Pasauļu putenis”, un jaunā dziesma no tā neatpaliek. Savā dziedājumā un mūzikas noskaņā Dafne brīžiem atgādina kaut ko no Ievas Akurateres, bet brīžiem Helēnu Kozlovu un “Skumju akmeņus” to darbības sākotnējā posmā - katrā ziņā iespaidīgi. Lai nemulsina dziedātājas skatuves vārds, - Dafne tā pati “dziedošo ģimeņu” šovā iepazītā un pie grupas “CanZone” mikrofona sevi pierādījusī Dagnija Millere-Balandīna vien ir.

Dziesmas mūzikas autori ir Dagnija un Raitis Balandīns, teksta autors - Raivo Millers, bet klipa autori ir Kaspars un Agnese Krauzes no „Krauze Vision”. Pēc viņu stāstītā, skaņdarbs „Vārdu spēles” sevī ietver noslēpumu, ko arī mēģināts atspoguļot vizualizācijā.

„Dziesma ir ļoti dziļa un abstrakta, līdz ar to tapis video, kura doma nojaušama, vien iedziļinoties vārdos, melodijā, kustībās un simbolos. Protams, video tikai paspilgtina dziesmas melodiju un domu, ko tajā ielikusi pati Dafne. Atklājot dziesmu un atšķetinot tās ideju, sākotnēji mums radās asociācijas ar sievišķību, tās spēku un individualitāti, kā arī ar prasmi to nodot tālāk. Tā kā video tapa dabā, tas ieguvis arī maģisku noskaņu ar nelielu burvestību un nepieradinātību,” stāsta Krauzes. “Bieži vien skatiens, kāds simbols vai viegls pieskāriens, maza kustība spēj izraisīt daudz lielāku iekšējo rezonansi, nekā tiešs vēstījums un bezgalīgs vārdu plūdums. Noslēpumainība un spēles moments, kas dabiski padodas ikvienai sievietei, joprojām, ir neiztrūkstošais un vadošais komponents attiecībās - kaisles un krāsainības dzinulis,” prāto Dafne. Jāpiebilst, ka dziesma ierakstīta, miksēta un māsterēta “Lauvas studijā” pie Modra Skaistkalna.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais