Džeza cienītājiem koncertiem bagāta nedēļas nogale

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 30. novembrī, "Riga Jazz Club" Mazās ģildes telpās piedāvā pieredzējušā amerikāņu džeza un soulmūzikas dziedātāja Lī Meisa koncertu. Savukārt 1. decembrī interesants pasākums notiks Rīgas Mākslas telpā – tur uzstāsies pasaulslavenais džezmenis Tims Haganss.

Nedaudz par abiem šiem kungiem. Lī Meisa (Lee Mays) muzicēšanas stils tiek raksturots kā elegants plūstoša džeza un patiesas soulmūzikas labāko kvalitāšu sajaukums. Vieglas džeza mūzikas cienītāju aprindās viņš kļuva atpazīstams jau 70. gadu otrajā pusē, kad tika izdots albums "Shine Your Love". Tiesa, mūzikas ierakstu veikalos tas gan atrodams kā Persija Meisa (Percy Mays) darbs, jo pašreizējais skatuves vārds pieņemts vēlāk. Par viņa labāko darbu gan saucams 1976. gadā izdotais hitalbums "Shine Your Love", kura oriģinālizdevums vinila formātā tagad ir viens no kolekcionāru meklētākajiem retumiem, un kura atkārtotais izdevums 2010. gadā atgrieza šo mūziķi starptautiskajā apritē. Lī Meisa jaunākais veikums "Real Love" izdots 2014. gadā, iezīmējot jaunu posmu izjustā dziedātāja un dziesmu autora daiļradē - tas radīts sadarbībā ar daudziem muzikālajiem talantiem, kas džezam un it īpaši soulmūzikai ļoti piestāv. Rīgas koncertā Rīgā Lī Meiss piedāvās dažādu savas daiļrades posmu dziesmu izlasi, ko izpildīs kopā ar profesionāliem vietējiem mūziķiem: saksofonistu Kārli Vanagu, ģitāristu Rihardu Gobu, basistu Norbertu Skrauci un bundzinieku Krišjāni Bremšu. Īpašā viesa statusā pievienosies arī krievu taustiņinstrumentālists Ņikita Bratuss.

Savukārt Tims Haganss (Tim Hagans) festivāla “Jazz Room” ziemas sesijas Rīgā ietvaros uzstāsies kopā ar mūsu saksofonistu Denisu Paškeviču. Aabiem pievienosies viena no labākajām Eiropas džeza ritma sekcijām: taustiņinstrumentālists Karls Vinters un sitamo instrumentu meistars Anderss Mogensens (abi no Dānijas), kā arī kontrabasists Džonijs Amans (Zviedrija). 64 gadus vecais Haganss ir trīskārtējs “Grammy” balvas nominants, kurš izpelnījies šo godu, pateicoties savai unikālajai mūsdienu džeza izpratnei gan kā solists, gan kā komponists. Tāpat Tims spilgti sevi pierādījis, koncertējot kopā ar izciliem mūziķiem daudzās pasaules valstīs. Viņš ar lielu ieinteresētību atsaucies arī Denisa uzaicinājumam piedalīties “Jazz Room” sesijā, un Rīgā abi kopā izpildīs speciāli šim notikumam sagatavotu koncertprogrammu. Haganss Latvijā uzstāsies pirmoreiz. “Tims allaž ir gatavs apliecināt savas fantastiskās trompetes spēles prasmes ikvienam interesentam, un pavisam drīz par to klātienē varēs pārliecināties arī džeza mīlētāji Latvijā - saspēlēšanās ar pašmāju meistaru Denisu Paškeviču garantēs aizraujošu vakaru visiem sanākušajiem,” sola koncerta rīkotāji.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais