"Dzeltenie pastnieki" atgriežas un uzstāsies Jelgavā

© Publicitātes foto

Uz valsts svētkiem Rīgas bārā “Aleponija” savu jaunāko albumu “Nepieklājīgā meitene” prezentēja 80. gadu kulta grupa “Dzeltenie Pastnieki”. Spriežot pēc atsauksmēm internetā, Ingus Baušķenieks & Co joprojām spēj klausītājus aizkustināt līdz sirds dziļumiem. Šim atgriešanās koncertam būs turpinājums.

Šo piektdien, 23. novembrī, “Dzeltenie Pastnieki” uzstāsies Jelgavas klubā „Melno Cepurīšu Balerija”. Arī te plānota grupas jaunākā albuma, kas ir pieejams vinila plates un digitālo failu formātā, atrādīšana plašākai auditorijai. Šajā albumā iekļautas 80. gadu pirmās puses instrumentālās sagataves un tā paša laika Jura Boiko un Hardija Lediņa teksti, kas līdz galam noslīpēti mūsdienās. Šajā garadarbā ir septiņas kompozīcijas, kuru saturs tapis no 1981. - 2018. gadam. Protams, rīdzinieki var pagaidīt uz grupas koncertu galvaspilsētā - 8. decembrī “pastnieki” uzstāsies klubā “Republika”, tikai diez vai visi interesenti spēs satilpināties šajā izklaides vietā, tāpēc varbūt tomēr labāk kārti likt uz Jelgavu.

Jāatgādina, ka „Dzeltenie Pastnieki” tiek uzskatīta par “new wave” stila pionieri visā plašajā bijušajā Padomju Savienībā, taču ilgus gadus tā būtībā darbojās pagrīdē, līdz 80. gadu otrajai pusei nesniedza koncertus un darbojās tikai kā mājas studijas grupa, savus ierakstus montējot, griežot un līmējot lentes no dažādiem ierakstu variantiem, kur atsevišķi dziesmu fragmenti šķita izdevušies vislabāk. Līdzīgi kā tas bija ar grupu „Pērkons”, arī „Dzelteno Pastnieku” ieraksti ilgi netika oficiāli izdoti un izplatījās pašplūsmā, interesentiem citam no cita tos pārrakstot ar lenšu un kasešu magnetofonu palīdzību. Oficiālus izdevumus visi klasiskie “pastnieku” albumi piedzīvojuši tikai pēdējā desmitgadē, kad Ingus Baušķenieks izveidoja pats savu mūzikas ierakstu izdevniecību. Grupa izdevusi studijas albumus „Bolderājas dzelzceļš” (1981), „Man ļoti patīk jaunais vilnis” (1982), „Alise” un „Vienmēr klusi” (1984), „Depresīvā pilsēta” (1986), „Naktis” (1987) un „Kaķis” (2003), savukārt pērn ASV mūzikas izdevniecība "Dark Entries" izdeva latviešu grupas 80. gadu dziesmu izlasi "Lentu gabaliņi".

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais