Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Mazajā Ģildē uzstāsies amerikāņu blūza lēdija Keta Belouna

© Publicitātes foto

Pērn pavasarī aizsāktā blūza koncertsērija "Sundays Blues Festival" klausītāju lielās intereses dēļ no Latvijas 1. Rokkafejnīcas pārcēlusies uz plašākām telpām Mazajā Ģildē, kur, cita starpā, darbību uzsācis "Riga Jazz Club" – bijušais "Pashkevich Jazz Club". Šo piektdien, 23. novembrī, te notiks pasākums, kurā uzstāsies kolorītā amerikāņu blūza lēdija Keta Belouna (Kat Baloun) ar grupu.

Amerikāņu mutes harmoniku spēlētāja un dziedātāja Keta Belouna pērn jau uzstājās šīs koncertsērijas ietvaros, toreiz saspēlējoties ar itāliešu ģitāristu un dziedātāju Stefano Ronči. Šī uzstāšanās izpelnījās daudz pozitīvu atsauksmju, tāpēc Keta ar lielu prieku uz Rīgu brauc atkal un šoreiz saspēlēsies ar diviem izciliem somu blūzmeņiem - ģitāristu Jonni Kulluvāru un basistu Jasku Prepuli, kā arī pašmāju bungu spēles meistaru Arti Orubu.

Keta Belouna dzimusi mūziķu ģimenē Teksasā, uzaugusi Ohaio, dzīvojusi saulainajā Kalifornijā, bet tagad par savām mājām sauc arī Vācijas galvaspilsētu Berlīni. Mutes harmoniku spēli Keta sāka mācīties 13 gadu vecumā, kad jau bija apguvusi klavieru un vijoļspēles pamatus. Dziedāt uz skatuves viņa gan sāka tikai 35 gadu vecumā kā Kalifornijas grupas “Elmer Lee Thomas Delta Acoustic Band” dalībniece. Vācijā pazīstamākais viņas muzikālais projekts ir duets ar jaunzēlandiešu dziedātāju un ģitāristi Hetiju Sentdžonsu - “Ladies First". Panākumus guvusi arī kopā ar vietējo dziedātāju un pianisti Ninu Tī Deivisu dibinātā apvienība “The Alleycats”.

Jau kopš 2010. gada Keta uzskatāma par savējo arī uz Somijas blūza skatuves, jo daudz uzstājusies kopā ar tur labi pazīstamā un populārā ģitārista, mutes harmoniku spēlētāja un dziedātāja Tomi Leino trio. No šā sastāva ir arī basists Prepula, kurš kopā ar Ketu uzstāsies Rīgā. Viņš spēlē blūzu jau 30 gadus un sastrādājies ar daudziem starptautiski zināmiem šī žanra māksliniekiem. Savukārt viņa tautietis Kulluvāra, pazīstams arī kā Boy Bonner, ir viens no aizņemtākajiem blūza ģitāristiem Somijā. Arī viņa skatuves pieredze mērāma jau vairāk kā 30 gadu periodā, kas nozīmē saspēlēšanos gan ar slavenākajiem somu blūzmeņiem, gan ar ārzemju zvaigznēm.

Pirms koncerta, pulksten 18, Keta Belouna sniegs meistarklasi "Bellacord" zālē, uz kuru aicināts ikviens interesents. Koncerta sākums pulksten 20, bet pēc koncerta notiks “jam session”. Pasākuma laikā darbosies arī bārs un organizētāji atgādina, ka blūza sērijas koncerti domāti brīvai un patīkamai laika pavadīšanai bez pārlieka stīvuma publikas rindās.