Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Lady Gaga & Bradley Cooper "A Star Is Born"

© Publicitātes foto

Šis albums ir muzikālās filmas “Zvaigzne ir dzimusi” skaņu celiņš jeb soundtreks, ko iedziedājusi Lady Gaga kopā ar aktieri Bredliju Kūperu – no oktobra šī filma ir skatāma arī pie mums.

“Pieredzējušais mūziķis Džeksons Meins satiek jauno dziedātāju Eliju un iemīlas viņā. Elija vairs necer, ka spēs gūt panākumus kā mūziķe, taču Džeksons pierunā viņu kāpt uz lielās skatuves. Lai gan Elijas karjera strauji uzplaukst, personīgās attiecības samezglojas, jo Džeksons grimst arvien dziļāk atkarību purvā,” tāda ir šīs filmas anotācija. “Zvaigzne ir dzimusi” ir vairākkārt ekranizēts Holivudas mīlasstāsts, kura jaunajā versijā galvenās lomas atveido četrkārtējais “Oskara” balvas nominants Bredlijs Kūpers, kuram šī ir arī debija režijā, un godalgotā superzvaigzne Lady Gaga, kurai savukārt šī ir pirmā lielā loma mākslas filmā. Tajā dzirdamās dziesmas ir oriģināldarbi, kas ierakstīti “dzīvajā” izpildījumā. Tagad tos var noklausīties arī kā CD. Stilistiski - kantriroks un/vai pops, taču ir pa kādam izņēmumam. Kritiķi ar atzinīgiem vārdiem nav skopojušies, lielākoties “A Star Is Born” dodot četras balles no piecām, un arī topos šis garadarbs dzīvojas pa pirmajām vietām, turklāt gan Amerikā, gan Britu salās - ar soundtrekiem tā bieži vis negadās.

PAR. Pārsteidzoši, cik labi dzied Bredlijs Kūpers, turklāt viņam ir visnotaļ interesants balss tembrs. Savukārt Lady Gaga te parādās krietni vien citādākā gaismā, demonstrējot teju Vitnijas Hjūstones cienīgas balss dotības - tas attiecas uz dziesmām “Is That Alright?”, “Before I Cry” un it īpaši jau “I’ll Never Love Again”. Vēl viņas labo darbu kontā ir pophits “Always Remember Us This Way” un spriganā “pop & dance” dziesma “Hair Body Face”, kā arī teicami izpildītā Edītes Piafas “La Vie ne rose”. Bredlijs Kūpers atzīmējies ar pārsteidzoši kvalitatīvo rokgabalu “Black Eyes”, kā arī “Out Of Time” un “Alibi” performancēs, kur piepalīdzējis kantriroka ģitārists Lūkass Nelsons, zvaigžņotā kantri dziedātāja Villija Nelsona dēls. Nu, bet abi kopā - Lady Gaga un Kūpers - labi izklausās dziesmā “Diggin’ My Grave”, kas pretendē uz blūzroku. Noklausoties šo ripuli, top skaidrs, ka tas ir pirmajās vietās nevis tāpēc, ka to iedziedājuši šādi šovindustrijas “stāri”, bet tāpēc, ka tas tiešām ir teicams kā mūzikas albums.

PRET. Filma nav redzēta, tāpēc arī tajā skanošās mūzikas kontekstu ir grūti izprast. Taču soundtreki praktiski vienmēr ir šādi, kāds ir arī “A Star Is Born”, proti, kā no dažādiem traukiem vienā bļodā kopā sasviesti. Šajā gadījumā klausīšanos pabojā arī daudzie dialogi starp dziesmām.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.