RECENZIJA: Slash "Living The Dream"

© Publicitātes foto

Šis ir trešais studijas albums, kuru izdevis projekts, kas pilnā nosaukumā dēvējams par “Slash featuring Myles Kennedy And The Conspirators”.

Tā galvenajās lomās ir leģendārais grupas “Guns N’ Roses” ģitārists Sols Hadsons jeb Slešs un grupas “Alter Bridge” vokālists Mailss Kenedijs. Pārējo vārdi ir krietni mazāk izsakoši - pie ritma ģitāras debitējis Frenks Sidoris (atzīmējies arī rokgrupā “The Cab”), basu joprojām spēlē Tods Kerns (“Age Of Eletric”), bet pie bungām ir multiinstrumentālists Brents Fics (sadarbojies ar Elisu Kūperu, Vinsu Neilu no “Motley Crue”, Džinu Simonsu no “Kiss”, Bredu Vitfordu no “Aerosmith”, Roniju Montrouzu, “Union” un citiem). Atsauksmes par jauno albumu ir diezgan svārstīgas, tomēr lielākoties ar mīnus zīmi - iepriekšējos šī projekta garadarbus “Apocalyptic Love” (2012) un “World On Fire” (2014) kritiķi uzņēma ar daudz siltākām jūtām. Savukārt topos tam veicies gluži labi - trešā vieta Amerikā roka albumu kategorijā un ceturtā aile Apvienotās karalistes apvienotajā topā. Kopumā albumā ira iekļauts ducis dziesmu, producents - Maikls Baskets, kurš sēdējis pie pults arī šogad iznākušā Kenedija albuma “Year Of The Tiger” ieraksta laikā. Pats Slešs atzīmējis jauno dziesmu dzīvīgo raksturu un vispār tās nodēvējis par ļoti “cool” gabaliem. Nu, ja jau viņš tā saka, nav iemesla neticēt…

PAR. Klausīties pilnā skaļumā un pie auto stūres! Lai gan - nē, pie stūres labāk ne, nav ko iepriecināt daudzskaitlīgo fotoradaru armiju… Labāk par Kenedija vokālu kopā ar Sleša ģitāru kopā pasē varbūt tikai Eksels Rouzs un arī tikai tad “varbūt”. Labākā dziesma - “My Antidote”, no kuras daudz neatpaliek “The Call Of The Wild”, “Read Between The Lies” un “Mind Your Manners”. Bet vislabāk albumu klausīties vienā elpas vilcienā, no sākuma līdz pat beigām. Rezumējot - jauneklīgs un jaudīgs “Guns N’Roses” tā labākajās izpausmēs.

PRET. Pirmais un lielākais mīnuss - te pietrūkst viena kārtīga hita, uz kuru pavelkoties gribētos arī visu albumu klausīties vēl un vēl. Otrs - šai blicei diez ko labi nepadodas lēnie gabali: ja “Lost Inside The Girl” vēl ir daudzmaz pieņemams, tad “The One You Loved Is Gone” jau ir pilnīgi garām. Trešais - “The Great Pretender”, kurā Hadsona kungs nez kāpēc pēkšņi sadomājas, ka ir Stīvs Vei un čīgā ģitāru sev absolūti neraksturīgi. Ir gan dzirdēti viedokļi, ka tieši šajā dziesmā ģitāra skan visskaistāk.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.