Folkmūziķes iesūdzējusi tiesā reperi Nikiju Mināžu

© AFP/Scanpix

Kalifornijas štata tiesa saņēmusi folkmūziķes Treisijas Čepmenas prasību pret Nikiju Mināžu, kas saistīta ar autortiesību neievērošanu.

UPI vēsta, ka starp abām mūziķēm izcēlies strīds par N. Mināžas dziesmu Sorry, kurā izmantots fragments no T. Čepmenas kompozīcijas Baby Can I Hold You. Nespējot vienoties par tā izmantošanas nosacījumiem, T. Čepmenas pārstāvji iebilduši pret šīs dziesmas publiskošanu, un N. Mināža to neiekļāva savā augustā iznākušajā studijas albumā. Taču ierakstītās dziesmas kopija esot nodota kādam Ņujorkas dīdžejam, kurš to atskaņojis vienā no radiostacijām, un tagad Sorry ieraksts jau tiekot izplatīts internetā. T. Čepmenas pārstāvji vēlas, lai šī izplatīšana tiktu pārtraukta, bet, ja tas nav iespējams - saņemt atbilstošu kompensāciju no N. Mināžas.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.