RECENZIJA: Twenty One Pilots "Trench"

© Publicitātes foto

Šī rudens absolūti gaidītākais albums – komerciāli veiksmīgā amerikāņu dueta “Twenty One Pilots” piektais studijas albums.

Jau pirmajā nedēļas nogalē tas okupēja pirmo pozīciju “iTunes” albumu topā gan Latvijā, gan citās pasaules valstīs, sākot no ASV un Lielbritāniju, līdz pat Argentīnai, Bulgārijai un Kazahstānai. Nekāds pārsteigums, jo arī dueta iepriekšējais albums “Blurryface” (2015) guva līdzīgus panākumus, turklāt katra (!) tajā iekļautā dziesma sasniedza Zelta, Platīna vai pat vairākkārtēju Platīnu statusu. Vēl jāpiebilst, ka, piemēram, dziesmas “Stressed Out” videoklips interneta vietnē “YouTube” skatīts vairāk nekā 1,4 miljardus reižu. Savas pastāvēšanas laikā “Twenty One Pilots” jau ir pierādījuši, ka ir viena no labākajām grupām pasaulē, tikai - kurā kategorijā to likt? Alternatīvais hiphops, elektropops, indīpops, poproks, pat reproks un alternatīvais roks - mūzikas apskatnieki bieži vien ir izmisumā, mēģinot definēt šīs grupas stilu. Labi, bet tās jau ir viņu problēmas, klausītāju lieta ir klausīties. Un pirkt albumus. Vēl jāpiebilst, ka jau no 16. oktobra “Twenty One Pilots” sākuši savu pasaules apceļošanu “Bandito Tour” ietvaros, un pirmie koncerti Amerikā jau notikuši. Lielā pieprasījuma dēļ grupa izziņojusi papildu koncertus visā pasaulē, līdz ar to koncerttūre tika pagarināta vēl visa nākamā gada garumā, savukārt mūsu reģionam vieglāk aizsniedzamā attālumā grupa būs februārī un martā.

PAR. “Twenty One Pilots” fenomens ir diezgan viegli izskaitļojams: neskatoties uz muzikālo daudzkrāsainību, neviens stils nenomāc pārējos, viss ir izstrādāts gaumīgi un efektīgi - tā, lai “Trench” varētu klausīties praktiski jebkuras mūzikas piekritēji. Iesākuši ar triecienhitu “Jumpsuit” (tā dēļ šim duetam tiešām varētu piekarināt arī alternatīvā roka birku), “Twenty One Pilots” uzmanībai neļauj atslābt līdz pat albuma beigām - otrā labākā šī darba dziesma “Legend” diskā iekļautā kā priekšpēdējā. Taču līdz tai vēl ir tādi atmiņā paliekoši gabali kā “Bandito” un “Pet Cheetah”, vēl agrāk - “Morph”, “Chlorine”, “Neon Gravestones”, “The Hype” un citas. Perfekti.

PRET. Vidējā eiropieša ausij amerikāniska hiphopa te tomēr ir mazliet par daudz, piemēram, no albuma par otro un trešo singliem izvēlētajās “Levitate” un “Nico And The Niners”, vēl dažās dziesmās. Bet varbūt arī ne.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.