Novembri ievadīs "Jungle"

LIELS BARS. Par latvju klausītājiem svešu grupu Jungle nekādi nenosaukt – mūziķi uzstājās arī 2015. gada Positivus festivāla ietvaros © Publicitātes foto

Līdz gada beigām vairs nav atlicis daudz nozīmīgu ārzemju grupu koncertu. Novembris tiks ievadīts ar angļu Jungle – 8. novembrī viņi uzstāsies koncertzālē Palladium.

Pirms pieciem gadiem Londonā izveidoto grupu Jungle dēvē par modernās soulmūzikas spilgtākajiem pārstāvjiem - tas nav pārspīlējums. Ja kādam tās nosaukums neko neizsaka, atliek vien interneta vietnē uzmeklēt dziesmu Busy Earnin’ (tās skatījumu skaits - 19 miljoni!), un viss būs skaidrs, jo to nu pilnīgi noteikti būs dzirdējis ikviens, kurš ir kaut cik draugos ar mūziku. Labākā ziņa - septembra vidū tika izdots Jungle otrais studijas albums For Ever, tātad angļiem būs daudz jaunumu, ko atrādīt Rīgas publikai. Sliktā ziņa grupai - iespējams, liela daļa minētās publikas ar šo jaunumu vēl nebūs iepazinusies, tātad varētu uz koncertā skanošo materiālu arī nepavilkties…

Šo grupu dibināja bērnības draugi Toms Makfarlends un Džošs Loids-Vatsons, sākotnēji izmantojot pseidonīmus T un J, lai klausītāji fokusētos uz viņu radīto mūziku, nevis pašiem izpildītājiem. Nevēloties atspēlēt savas grūvīgās un dejiskās kompozīcijas no datoriem, abi apvienības dibinātāji izveidoja dzīvo grupu septiņu (!) cilvēku sastāvā, kas Jungle ātri vien padarīja par vienu no pieprasītākajām un atzītākajām koncertgrupām pasaulē. Jau 2014. gada sākumā grupa tika iekļauta BBC Sound Of sarakstā kā vieni no perspektīvākajiem gada debitantiem, savukārt jau pēc dažiem mēnešiem viņi uzstājās arī slavenajā Glastonberijas festivālā. Jūlijā klajā nāca Jungle debijas albums (tā tas arī saucās - Jungle), kas saņēma slavinošas atsauksmes gan no kritiķiem, kas to vēlāk nominēja arī prestižajai Mercury balvai, gan klausītājiem, jo ieraksts Apvienotajā Karalistē izpelnījās Zelta diska statusu. Albumu savos gada labāko ierakstu topos iekļāva tādi prestiži izdevumi kā Q un NME, kas Jungle nodēvēja par «ultramoderniem soulmūzikas atdzīvinātājiem, kuru dziesmu ritmā nav iespējams nekustēties».

Par jauno albumu - atsauksmes par to ir samērā līdzīgas, arī vietas topos gandrīz tādas pašas. Pirmie singli Happy Man un House In LA tika publicēti jau maijā, un vismaz pēdējo izdevums Billboard bija nodēvējis par vienu no «atmosfēriskākajām, tumšākajām, bet vienlaikus arī iespaidīgākajām apvienības dziesmām līdz šim». Labākais gabals no šī albuma gan šķiet Heavy, California, bet tas tā - gaumes jautājums.