"Bildes" startē ar stiprām sievām

FESTIVĀLA IESILDĪTĀJAS. «Mīlētas, lolotas un gaidītas – tā droši varu teikt Stipro sievu vārdā par sajūtām, kas rodas festivālā Bildes. Vai tā ir cilvēcības, radošuma un piesātinātas darbošanās prieka pilnā nometne, vai izstādes atklāšana, koncerti, vai to aizkulises. Bilžu aura ir īpaša! Un Stiprās sievas ir īpašas! Tas tādēļ, ka gan festivāla, gan Stipro sievu vērtības ir sadarbība, dullas idejas, prieks par satikšanos un ļaušanās radīšanas procesam. Kopā ar klausītājiem un skatītājiem – aiziet, Bilžu svētkos iekšā!» aicina vokālā pedagoģe Igeta Gaiķe (attēla kreisajā pusē – baltajā kleitā pie mikrofona) © Publicitātes foto: Agris PRIEDĪTIS

Šo svētdien, 4. novembrī, koncertzālē Koka Rīga notiks ansambļa Stiprās sievas piecu gadu jubilejas koncerts, atklājot jau 33. mūzikas un mākslas festivāla Bildes koncertu programmu.

Līdz pat decembrim mūzikas un mākslas festivāls Bildes piedāvās deviņus dažādas stilistikas koncertus

«Brīvās gribas ansamblis» (tieši tā tas tiek pieteikts) Stiprās sievas sevi pirmoreiz pieteica Bilžu vasaras nometnē 2013. gada vasarā, kad vokālā pedagoģe Igeta Gaiķe piedāvāja radošajā nometnē esošajām māksliniecēm uzdziedāt nometnes noslēguma koncertā. Pamazām interese par kopā dziedāšanu pieņēmās spēkā, un kolektīvs izveidojies par stabilu muzikālo apvienību. Stipro sievu repertuārā ir tautas mūzika, spēka dziesmas un latviešu komponistu dziesmas. Ansamblī dzied kultūras darbinieces, mākslinieces, arī valsts ierēdnes un vienkārši mūziku mīlošas personības. Pašlaik Stiprās sievas ierakstās studijā Lauska, lai laistu klajā savu albumu, bet ansambļa un Raimonda Tigula kopā ierakstītā dziesma Sajāja bramaņi iekļauta mūsdienu tautas mūzikas izlasē Sviests.

Līdz pat decembrim mūzikas un mākslas festivāls Bildes piedāvās deviņus dažādas stilistikas koncertus, kas norisināsies Koka Rīgā, klubā Kaļķu vārti, mūzikas namā Daile, Spīķeru koncertzālē un Rīgas Kongresu namā. Neliels ieskats tajos. 11. novembrī notiks koncerts Ielūdz «Bilžu» mūziķi un viņu bērni, kurā jau tradicionāli uz vienas skatuves dziesmās, emocijās un profesionālajā pieredzē dalīsies dažādu paaudžu festivāla dalībnieki un viņu bērni. 14. novembrī Kaļķu vārtos notiks folkkoncerts, bet dienu vēlāk turpat - jauno dziesminieku koncerts. Pēc tam festivāls piestās mūzikas namā Daile, kur 19. novembrī būs blūza koncerts: starp citu, ļoti ieteicams pasākums, jo tā šobrīd ir viena no nedaudzajām iespējām uz vienas skatuves redzēt un dzirdēt labākos Latvijas blūzmeņus. Spīķeru koncertzālē 24. novembrī skanēs vienmēr interesantais Bildēs sevi pieteikušo grupu un radošo personību kopprojektu koncerts, bet novembra pēdējās nedēļas nogalē, kā jau ierasts, festivāls iemājos Kongresu namā. 30. novembrī tur notiks jauno grupu un Bilžu veterānu kopprojektu koncerts, savukārt 1. decembrī pa dienu notiks koncerts bērniem, bet vakarā būs pienācis laiks tradicionālajam Bilžu veterānu koncertam. Programmu detalizētāk vērts papētīt festivāla mājaslapā, jo Bildes vienmēr piedāvājušas (un piedāvās!) daudz interesanta.



Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.